Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fierbere mare pe scena politică: Vine 'nucleara' de la Bruxelles

Șah

Formațiunile de la putere și din opoziție au intrat într-o cursă contracronometru să afle cât mai multe date din Raportul de țară în domeniul economic care va fi publicat în această primăvară de Comisia Europeană, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO

Citește și: Scenariu în coaliție: Tăieri de posturi în ministere și agenții

În tabăra guvernamentală PSD-ALDE, oficiali consultați de ȘTIRIPESURSE.RO sunt optimiști că Raportul de țară va oferi o imagine bună României, lucru care va impulsiona, spun aceștia, atragerea de investiții străine.

De asemenea, sursele citate au apreciat că un raport de țară favorabil va oferi Executivului liniștea necesară schimbărilor fiscale aflate în lucru.

Subiectul este catalogat de guvernanți ca fiind o încercare grea pentru Executiv în an electoral.

În tabăra opoziției PNL-USR se vorbește, în schimb, despre un posibil cutremur politico-economic. Surse politice au spus ȘTIRIPESURSE.RO că nu este deloc exclus ca experții de la Bruxelles să lanseze avertismente Guvernului Dăncilă și să invoce inclusiv riscul de deficit bugetar excesiv.

Opoziția spune că măsurile din OUG 114 și un raport negativ al Comisiei Europene ar putea avea un efect devastator care să ducă la inflație, creșterea prețurilor și o lovitură politică de amploare pentru PSD în pragul alegerilor.

În fiecare primăvară, Comisia Europeană publică un Raport de țară care conține rezultatul monitorizării politicilor economice de reformă din statele membre și conține avertismente dacă apar dezechilibre macroeconomice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.