Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a intervenit în scandalul momentului: Ce pedeapsă a primit președintele Federației Spaniole de Fotbal

www.elconfidencial.com
luis rubiales

FIFA a anunțat sâmbătă că l-a suspendat pe șeful federației spaniole Luis Rubiales din toate activitățile legate de fotbal timp de trei luni, în timp ce investighează incidentul în care acesta a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso după victoria Spaniei la Campionatul Mondial feminin.

Suspendarea din activitățile naționale și internaționale intră în vigoare imediat, a precizat FIFA într-un comunicat referitor la măsura luată de șeful comisiei disciplinare, Jorge Ivan Palacio, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

FIFA deschisese joi o procedură disciplinară împotriva lui Rubiales pentru acțiunile sale de duminica trecută, de la Sydney.

Rubiales a fost sfidător în legătură cu sărutul - care a fost condamnat ca fiind nedorit de Hermoso, coechipierele ei și guvernul spaniol - susținând că a fost consensual. Anterior, sâmbătă, federația pe care o conduce a declarat că îl va susține pe Luis Rubiales.

Cu toate acestea, după declarația FIFA, un purtător de cuvânt al Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF) a declarat: „Respectăm toate declarațiile FIFA”.

Într-o declarație făcută cu câteva ore înainte de demersul FIFA, federația afirmase că va demonstra că s-au spus minciuni despre cele întâmplate de Hermoso sau de persoane care vorbesc în numele ei.

Declarația, publicată pe site-ul RFEF, a precizat că va lua măsurile legale adecvate pentru a apăra onoarea lui Rubiales, dar nu a precizat în ce vor consta aceste măsuri.

Rubiales a refuzat vineri să demisioneze din funcția de șef al RFEF, încercând să își apere comportamentul și calificând sărutul drept „spontan, reciproc, euforic și consensual”.

Hermoso a declarat că nu a fost de acord cu sărutul și că s-a simțit „vulnerabilă și victima unei agresiuni”.

Guvernul spaniol nu îl poate concedia pe Rubiales, dar a denunțat cu tărie acțiunile sale și a declarat vineri că încearcă să obțină suspendarea acestuia prin intermediul unei proceduri legale în fața unui tribunal sportiv.

Echipa feminină a Spaniei s-a revoltat și ea. Într-o declarație comună trimisă vineri seară prin intermediul sindicatului FUTPRO, toate cele 23 de jucătoare din echipa câștigătoare a Campionatului, inclusiv Hermoso, precum și alte 32 de membre ale echipei, au declarat că nu vor juca la nivel internațional atât timp cât Rubiales rămâne la conducerea federației.

În aceeași declarație, Hermoso a negat afirmația lui Rubiales că sărutul pe care i l-a dat a fost consimțit, scriind: „Vreau să clarific faptul că, așa cum s-a văzut în imagini, în niciun moment nu am fost de acord cu sărutul pe care mi l-a dat și, bineînțeles, în niciun caz nu am căutat să îl ridic pe președinte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.