Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA vrea să afle părerile selecţionerilor echipelor naţionale în privinţa desfăşurării Cupei Mondiale la fiecare doi ani

FIFA

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va organiza videoconferinţe pentru a afla părerile selecţionerilor echipelor naţionale în privinţa reformării calendarului internaţional şi în principal legate de ipoteza desfăşurării Cupei Mondiale la fiecare doi ani, a anunţat forul mondial, luni, citat de agenţiile internaţionale de presă, conform agerpres.

Punctele pe ordinea de zi sunt ''sănătatea jucătorilor, perioadele pentru meciuri internaţionale, frecvenţa Cupei Mondiale FIFA şi altele'', potrivit comunicatului FIFA.

''Punctul de vedere ale selecţionerilor echipelor naţionale masculine este foarte important'', a declarat francezul Arsene Wenger, directorul de dezvoltare pentru fotbalul mondial al FIFA. ''Nu avem prea des ocazia de a ne reuni pentru a face schimbări. Trebuie, deci, să profităm de şansa dialogului când este prezentă. Este cea mai bună metodă pentru a proteja locul pe care îl ocupă fotbalul în lume şi a face sportul nostru cu adevărat mondial'', a adăugat fostul tehnician.

Fostul antrenor al lui Arsenal doreşte să existe o competiţie pentru echipe naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială cu competiţiile continentale, iar calificările să aibă loc doar în luna octombrie sau în martie. Un raport complet ar urma să fie publicat de FIFA în luna noiembrie, înaintea unei reuniuni ''globale'' până la finalul anului.

Ideea organizării unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani începând din 2028 este respinsă ferm de UEFA şi de grupurile de suporteri, în principal.

În Franţa, preşedintele Federaţiei, Noel Le Graet, a declarat la începutul acestei luni că nu nu s-ar opune acestui proiect, dar Didier Deschamps, selecţionerul echipei Franţei, campioana mondială, s-a arătat mai rezervat faţă de o reformă a competiţiei, care ar da sentimentul ''banalizării'' ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.