Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fifor: Continuăm să discutăm despre extinderea bazei de la Mihail Kogălniceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai fifor, a anunţat, marţi, că se continuă discuţiile pentru extinderea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, fiind în derulare o analiză pentru o nouă suprafaţă de teren care să permită dezvoltarea. Fifor anunţă că a discutat din nou cu partenerii amenicani despre prezentţa lor permanentă în baza respectivă şi s-au primit asigurări că aceasta va continua, scrie news.ro.

”Continuăm să discutăm despre extinderea şi întărirea bazei de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde Guvernul României asigură tot sprijinul partenerilor americani. Este una dintre discuţiile pe care le avem cu partenerul american, un angajament pe care ni l-am luat în faţa partenerului american”, a declarat Fifor.

Potrivit acestuia, în prezent se realizează o analiză asupra unei posibile suprafeţe de teren care să poată fi preluată pentru dezvoltarea bazei.

”Suntem în faza în care se face analiza pentru o nouă suprafaţă de teren, astfel încât să putem sprijini în preluarea acestei suprafeţe de teren, esenţiale în extinderea bazei. (...) Am discutat din nou despre bază, am solicitat din nou prezenţa militară permanentă, pe bază rotaţională, şi am primit toate asigurările că acest lucru va continua fără nicio problemă”, a mai spus Fifor.

Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO a avut loc, săptămâna trecută, la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.