Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filarmonica de Stat Sibiu va găzdui Zilele Muzicale Româno Americane în perioada 26 iunie – 4 iulie

Inquam Photos / Octav Ganea
Europa Sibiu sarbatoare

Filarmonica de Stat Sibiu organizează prima manifestare culturală cu public în aer liber din acest an în Sibiu. Evenimentul ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”, ediția cu numărul 18, se va desfășura în mai multe spații din Sibiu, în perioada 26 iunie – 4 iulie 2021.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile și doar după ce fac dovada imunității împotriva SARS-Cov-2. Timp de 9 zile, între 26 iunie și 4 iulie, peste 200 de artiști din România și Statele Unite ale Americii vor evolua pe scena festivalului în 12 evenimente.

Programul festivalului va fi deschis sâmbătă, 26 iunie 2021, de o serie de mici recitaluri musicale susținute de ”Ansamblul de alamă al Filarmonicii de Stat Sibiu” în cele mai neobișnuite spații: de la trecerile de pietoni de pe bulevardul Coposu, la balconul Hotelului Împăratul Romanilor, Cupola din Parcul Subarini sau terasa mall-ului Promenada. Același ansamblu muzical va putea fi urmărit miercuri, 30 iunie, pe Esplanada Sălii Thalia, cu începere de la ora 21, informează Mediafax.ro.

Singurul moment musical din programul festivalului care nu se desfășoară în aer liber este concertul cameral ”Orgile României” programat vineri, 2 iulie ora 18, în Biserica Evanghelică Sf. Ioan din Parcul Astra. În aceeași seară, în Piața Mare avem o întâlnire muzicală cu pianistul Ștefan Lovin, cel care a pregătit un set de lucrări românești și americane adaptate pentru pian.

Ziua de sâmbătă 3 iulie este rezervată exclusiv jazz-ului. Pe Esplanada Sălii Thalia, la ora 18 vor cânta Mircea Tiberian (pian), Chris Dahlgren (contrabas) și John Betsch (percuție). De la ora 21, Piața Mare devine gazda celui mai mare eveniment muzical al acestui an din Sibiu, Concertul Extraordinar Jazz at Lincoln Center with Wynton Marsalis.

Ediția se închide duminică, 4 iulie, chiar de Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, alături de Free Groove - Ansamblul de suflători ai Forțelor Aeriene ale Armatei SUA staționate în Europa de la ora 19, urmând ca de la ora 21 iubitorii muzcii pop-rock să participle la un concert inedit susținut de formația Byron alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.