Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filiala Bistriţa-Năsăud a PSD a depus plângere penală pe numele candidatului PNL-USR-PLUS la Consiliul Judeţean pentru mită electorală

Facebook
PSD

Filiala Bistriţa-Năsăud a PSD a depus luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, plângere penală pe numele candidatului Alianţei PNL-USR-PLUS la preşedinţia Consiliului Judeţean, Stelian Dolha, pe care îl acuză că ar fi distribuit măşti de protecţie sub formă de mită electorală în timpul unei vizite la o fabrică de radiatoare din aluminiu din comuna Prundu Bârgăului.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, Nicoleta Antal, a confirmat pentru AGERPRES că plângerea a fost depusă luni dimineaţa şi s-a constituit dosar penal.

Citește și: Gabriela Firea explică explozia numărului de cazuri de COVID-19 în Bucureşti: 'Sunt foarte mulţi din alte judeţe ale ţării'

Social-democraţii susţin că, în cadrul vizitei din data de 3 septembrie, muncitorilor din fabrică le-au fost distribuite măşti de protecţie înfoliate, pe care era inscripţionat numele candidatului Stelian Dolha şi sloganul său de campanie, iar în plângerea penală pentru mită electorală au ridicat şi problema punerii în pericol a sănătăţii electoratului, susţinând că "măştile distribuite nu au certificat de calitate emis de producător, nu este prezentat nici procedeul de împachetare în folia inscripţionată sau firma care le-a inscripţionat".

Candidatul Alianţei PNL-USR-PLUS pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat pentru AGERPRES că măştile de protecţie respective au fost comandate pentru el şi echipa lui, pentru a fi purtate în timpul întâlnirilor cu electoratul, şi că unii angajaţi ai fabricii din Prundu Bârgăului au cerut pentru ei câte o astfel de mască şi au primit, pentru a o folosi ca să se protejeze.

Citește și: Liviu Pleșoianu promovează teoria conspirației: mișcarea globală de TREZIRE a umanității! Se apropie o catastrofă

"Pesediştii sunt disperaţi şi preşedintele Emil Radu Moldovan (liderul PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedinte al Consiliului Judeţean - n.r.) e disperat. Au aflat oamenii nişte sondaje şi au zis: uite, măi, cum putem să-i mai facem ceva lui Dolha, îi facem plângere penală. Şi de ce? Pentru că s-a dus la RAAL şi a aflat acolo că 90% dintre angajaţi o să îl voteze pe Stelian Dolha. Bineînţeles că ai mei au avut măşti la ei, pentru că trebuia să ne protejăm, era în interior (vizita la fabrică - n.r.). Şi în momentul în care angajaţii le-au cerut o mască, le-au dat o mască, care era ambalată separat. Deci măştile mele aşa sunt, aşa le-am comandat, sunt înfoliate separat, cu certificate de calitate, cu tot. Dar erau pentru mine, pentru echipa mea, nu pentru altceva. Dacă între a combate boala asta sau a o minimaliza cum fac ei (cei de la PSD - n.r.), a nu o recunoaşte, că am văzut lideri PSD care nici măcar nu o recunosc, eu aleg asta, eu aleg prevenţia şi o să aleg întotdeauna prevenţia, mai ales că am fost prefect", a afirmat Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.