Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filială ICR, deschisă la Beijing

ICR

Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a participat marţi la deschiderea Institutului Cultural Român (ICR) de la Beijing, cel de-al 18-lea deschis în străinătate şi primul din Asia, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). 

Potrivit sursei citate, Podgorean a subliniat în discursul său că deschiderea ICR de la Beijing este "un moment cu o semnificaţie remarcabilă în ansamblul relaţiilor româno-chineze şi un deschizător de drum pentru diversificarea şi consolidarea acestor legături, prin promovarea diplomaţiei culturale, componentă esenţială a diplomaţiei moderne". 

Pe de altă parte, prezent la eveniment, preşedintele ICR, Radu Boroianu, a afirmat că institutul deschis la Beijing va face cunoscută excelenţa românească în noile domenii ale culturii în sens larg şi va avea, astfel, un rol strategic în reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate. 

"La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Ministerului Afacerilor Externe din R. P. Chineză, ai autorităţilor locale şi ai mediului academic, inclusiv experţi chinezi în limba şi literatura română, ziarişti. Programul manifestării a inclus alocuţiuni susţinute de oficialii român şi chinez, mesajul preşedintelui ICR, vernisajul expoziţiei de grafică şi tapiserie Tradiţie şi Modernitate semnată de Mircia Dumitrescu şi Anna Maria Orban", adaugă MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.