Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filialele Statului Islamic în lume

Jihad ISIS

ISIS a reusit intr-un timp extrem de scurt sa aiba sucursale pe mai multe continente, grupari care i-au jurat credinta in Africa, Orientul Apropiat, Asia si Peninsula Araba

Africa: In Algeria, Jund al-Khalifa (soldatii califatului) este o grupare rezultata in urma sciziunii cu Aqmi (Al-Qaida in Maghrebul islamic). A jurat credinta ISIS in 14 iulie 2014. In Nigeria, gruparea Boko Haram a anuntat, prin liderul Aboubakar Shekau, credinta ISIS in acest an. In Egipt, gruparea Ansar Beit al Maqdis a fost creata acum trei ani. Afiliat initial la Al-Qaida, gruparea a jurat credinta ISIS in 10 noiembrie 2014. In Libia, exista riscul unui ”nou sanctuar” Daesh, a declarat marti ministrul de Externe, estimand ca numarul combatantilor ISIS in aceasta tara este intre 4000 si 5000, informeaza Metronews.

Orientul Apropiat: In Liban, gruparea Ansar Dawlat al-Khalifa a anuntat credinta ISIS in iulie 2014.

Peninsula Arabica: In Yemen, partizanii Statului Islamic (Ansar al Dawla) s-au alaturat ISIS in septembrie 2014, in urma unei sciziuni cu Al-Qaida (Aqpa)

Asia: In India, Ansar al-Tawhid, o emanatie a unui grup ultrareligios, a jurat si ea credinta Statului Islamic in octombrie 2014. In Pakistan, o grupare numita Miscarea pentru califat si jihad s-a alaturat ISIS in iulie 2014 provocand o sciziune in sanul Miscarii talibanilor din Pakistan (TTP)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.