Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine a început campania de vaccinare împotriva COVID-19

zf.ro
vaccin COVID-19

Autorităţile din Filipine au început luni administrarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 CoronaVac, categoriile prioritare fiind lucrătorii din domeniul sănătăţii, armata, poliţia şi înalţii oficiali guvernamentali, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Principalii colaboratori ai preşedintelui Rodrigo Duterte au fost printre sutele de persoane care au primit primele doze de vaccin, considerând că este o datorie morală.

În pofida îndoielilor cu privire la eficacitatea CoronaVac, campania de vaccinare a început în şase spitale din Manila a doua zi după sosirea a 600.000 de doze oferite de Beijing.

Guvernul lui Duterte s-a aflat sub tirul criticilor pentru întârzierea procurării vaccinurilor.

Primele vaccinuri au sosit în ţară când numărul zilnic de cazuri noi este cel mai ridicat de patru luni.

Peste 576.000 de cazuri de contaminare au fost confirmate în întregul arhipelag de la începutul pandemiei, 12.000 soldându-se cu decese.

Această donaţie nu reprezintă decât o mică parte din dozele pe care Manila le negociază cu şapte laboratoare farmaceutice.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Cea mai mare parte a livrărilor nu este aşteptată până la sfârşitul anului.

Pentru Filipine, problema nu se limitează doar la aprovizionare, în condiţiile în care neîncrederea faţă de vaccinuri este puternică în această ţară care în ultimii ani a avut probleme cu programele de vaccinare.

Aproape jumătate din populaţie nu intenţionează să se vaccineze împotriva noului coronavirus, potrivit sondajelor recente.

Responsabilul pentru negocierile privind vaccinurile Carlito Galvez i-a atacat detractorii vaccinului produs de Sinovac, cunoscut sub numele de CoronaVac, acuzându-i că au răspândit "informaţii false".

"Vaccinarea este obligaţia tuturor. Nu ar trebui să aşteptăm aşa-zisul cel mai bun vaccin, deoarece nu există", a declarat el.

CoronaVac a obţinut o autorizaţie de utilizare de urgenţă cu câteva zile înainte de administrarea primelor doze.

Autoritatea filipineză pentru medicamente nu l-a recomandat lucrătorilor din sistemul medical din cauza ratei sale de eficacitate mai scăzute în raport cu concurenţii.

Un grup consultativ care sfătuieşte guvernul l-a autorizat pentru cei care doresc, însă numeroase infirmere şi medici preferă să aştepte alte vaccinuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.