Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine: Numărul victimelor alunecărilor de teren şi inundaţiilor a ajuns la 85

Captura video AFP
Taifun Filipine Yutu

Echipe de salvatori au intervenit miercuri în zonele devastate de alunecări de teren şi de inundaţii din estul Filipinelor, iar numărul victimelor a ajuns la 85, conform autorităţilor de la Manila, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Operaţiunile de salvare au fost îngreunate de ploile torenţiale care au continuat să cadă în ultimele zile. Autorităţile speră ca echipele de salvare să poată ajunge la mai multe comunităţi afectate de furtunile recente odată cu îmbunătăţirea vremii. 

Cel puţin 20 de persoane sunt încă dispărute în alunecările de teren, conform autorităţilor filipineze. În provincia Camarines Sur cel puţin 50 de locuinţe au fost acoperite de o alunecare de teren produsă în oraşul de munte Sagnay. Salvatorii au recuperat 30 de corpuri. 

Alunecările de teren au împiedicat eforturile de distribuire de alimente şi medicamente în cel puţin patru localităţi din provincia vecină Albay, unde au murit 14 oameni.

Citește și: Ueli Maurer a devenit preşedinte al Elveţiei

Aproape 25.000 de oameni au fost nevoiţi să fugă din calea alunecărilor de teren şi inundaţiilor declanşate de ploile torenţiale aduse de sâmbătă în zona Filipinelor de o depresiune atmosferică tropicală. Furtuna, botezată ''Usman'', nu a fost însoţită de rafale puternice de vânt aşa cum se întâmplă în cazul taifunurilor, dar a generat precipitaţii intense care au provocat inundaţii şi au slăbit rezistenţa solului, ceea ce a dus la numeroase alunecări de teren. 

Mulţi dintre locuitorii din arhipelag, unde se întâmplă frecvent astfel de fenomene climatice extreme, nu şi-au luat măsurile de precauţie necesare deoarece furtuna nu a fost clasificată în categoria taifunelor. 

Circa 20 de taifunuri sau furtuni se abat în fiecare an asupra Filipinelor, provocând moartea a sute de persoane. Taifunul Haiyan, care a lovit în noiembrie 2013, este considerat cel mai devastator din istoria arhipelagului, bilanţul fiind de 7.350 de persoane decedate sau dispărute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.