Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fillon critică presa franceză: 'Este un articol dispreţuitor şi plin de misoginism'

penelope fillon

Francois Fillon, candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, a declarat miercuri că este revoltat în legătură cu informaţiile apărute în presă potrivit cărora soţia sa, Penelope Fillon, ar fi fost plătită cu 500.000 de euro pentru un loc de muncă fictiv şi a afirmat că articolul dă dovadă de "dispreţ şi misoginism", relatează Reuters, potrivit agerpres.

"Sunt revoltat de dispreţul şi misoginismul acestui articol", a declarat Fillon, fost premier conservator care candidează pentru Partidul Republican la alegerile prezidenţiale de anul acesta din Franţa.

SCANDAL preelectoral. Francois Fillon şi-a angajat FICTIV soţia. Salariul fabulos pe care l-a primit

Publicaţia satirică Le Canard Enchaine a scris miercuri că Penelope Fillon a fost remunerată timp de aproape un deceniu cu 500.000 de euro din fonduri parlamentare.

Astfel, soţia lui Francois Fillon - fără ocupaţie cunoscută - a fost remunerată timp de opt ani (din 1998 până în 2002) ca asistentă parlamentară a soţului şi ca supleantă a acestuia, precum şi pentru munca depusă la o publicaţie culturală, deşi nu există nicio dovadă că ea ar fi lucrat, a precizat Le Canard Enchaine.

În conformitate cu declaraţia de avere a Penelopei Fillon, aceasta a fost remunerată în perioada amintită de către soţul său, deputat de Sarthe, dintr-un buget rezervat în acest sens pentru deputaţi şi senatori. Această sumă, un fond suplimentar faţă de indemnizaţia deputatului, serveşte la remunerarea asistenţilor parlamentari care lucrează în legislativ şi în birourile permanente din circumscripţii. "Calculată, în principiu, pentru trei angajaţi", potrivit site-ului Adunării, această sumă de bani se ridică în prezent la 9.561 de euro pe lună. Faptul de a angaja rude drept colaboratori nu este interzis parlamentarilor francezi, cu condiţia ca locul de muncă să nu fie unul fictiv.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.