Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fillon este PĂRĂSIT de toţi susţinătorii. Alain Juppe este gata să-i ia locul în cursa prezidenţială

Fostul prim-ministru francez Alain Juppé, învins în alegerile primare ale dreptei de François Fillon, nu se va 'eschiva' de la a-l înlocui pe acesta în cursa pentru preşedinţie cu două condiţii, dacă actualul candidat se va retrage el însuşi şi dacă Juppé va avea sprijinul unanim al partidului său, Republicanii, transmite vineri AFP, citând o sursă din anturajul primarului din Bordeaux, relatează agerpres.

Alain Juppé "nu se va eschiva dacă vor fi îndeplinite condiţiile următoare: trebuie ca François Fillon să se retragă el însuşi şi ca familia sa (politică) de dreapta şi de centru, Republicanii, să fie unanim adunată în spatele lui', a indicat sursa citată.

Ambasadorul Rusiei la Washington, în centrul scandalului vizându-l pe Trump

'Este un om al datoriei, numai că trebuie ca aceste două condiţii să fie îndeplinite şi cea prealabilă este ca (François) să se retragă el însuşi', potrivit anturajului primarului din Bordeaux.

Juppé dezminţise până acum că ar putea reveni în cursa prezidenţială.

După anunţul de miercuri privind probabila sa punere sub inculpare în dosarul angajării fictive a soţiei sale, Penelope, François Fillon se confruntă cu numeroase plecări din echipa de campanie şi cu apeluri de retragere venite din propria tabără.

Vineri, în jurul prânzului, Thierry Solere, organizatorul alegerilor primare ale dreptei şi unul dintre susţinătorii cei mai fideli ai lui Fillon, a anunţat pe Twitter că a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al candidatului.

70% dintre francezi îi cer lui Francois Fillon să renunţe la candidatură - SONDAJ

Prin acest gest, el se alătură personalităţilor care şi-au retras sprijinul pentru Fillon.

'Nu mai poate fi candidat, pentru că nu mai poate duce o campanie pe fond pentru a-şi apăra ideile şi un ideal republican şi democratic', a declarat vineri un alt prim-ministru, Dominique Villepin, făcându-se ecoul numeroaselor critici venite din tabăra de dreapta şi de centru după ce Fillon a anunţat miercuri că pe 15 martie este convocat de magistraţi în vederea inculpării sale.

Ameninţare cu BOMBĂ pe aeroportul din Stockholm. Un avion plin a fost EVACUAT - FOTO

Potrivit cotidianului Le Parisien de vineri, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, până acum total opus înlocuirii lui Fillon cu Juppé, şi-ar fi dat acordul pentru această variantă.

Cu 51 de zile înaintea primului tur de scrutin, timpul presează însă pentru găsirea unei soluţii alternative, întrucât cele 500 de semnături ale unor aleşi locali necesare pentru oficializarea unei candidaturi trebuie strânse până pe 17 martie. La apelul deputatului Georges Fenech, unii aleşi au început deja să semneze în favoarea lui Alain Juppé.

Apropiaţii lui François Fillon organizează duminică un miting de susţinere la Paris, văzut de mulţi ca un test final pentru sprijinul popular de care se mai bucură candidatul actual al dreptei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.