Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fillon, PLÂNGERE împotriva unei publicații: Ce zvonuri au fost lansate despe soția sa

rfi.fr
Francois Fillon

François Fillon, candidatul dreptei în alegerilor prezidenţiale din Franţa, eliminat în primul tur, a depus recent o plângere împotriva săptămânalului satiric Le Canard Enchaîné, aflat la originea dezvăluirilor, în plină campanie electorală, despre presupusele locuri de muncă fictive ale unor membri ai familiei sale, transmite marţi AFP, citând surse din anturajul politicianului.

Potrivit săptămânalului vizat, plângerea a fost formulată în baza unui articol din codul electoral francez, care sancţionează răspândirea de 'ştiri false' de natură să influenţeze scrutinul.

Le Canard Enchaîné a dezvăluit la sfârşitul lunii ianuarie că Penelope Fillon a fost remunerată o perioadă îndelungată ca asistentă parlamentară a lui François Fillon sau a supleantului acestuia, cu sute de mii de euro, fără dovada activităţilor prestate efectiv.

Citește și: Anunț SFIDĂTOR al Phenian-ului: Un test nuclear este posibil în ORICE moment

Justiţia franceză a inculpat în martie cuplul Fillon, în special pentru 'deturnare de fonduri publice', anunță Agerpres.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii lui François Fillon cu privire la un articol publicat la mijlocul lui aprilie, cu zece zile înaintea primului tur al prezidenţialelor, şi care se referea din nou la angajarea fictivă a soţiei sale, potrivit unei surse judiciare.

În timpul campaniei, candidatul conservator, plasat pe locul al treilea la primul tur de scrutin, cu 20% din voturi, devansat de Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, a denunţat un 'complot' politic menit să-l împiedice să câştige alegerile în care a plecat drept favorit.

Fillon a mai susţinut că scurgerile în presă au fost opera unui 'cabinet negru' din jurul preşedintelui François Hollande, acuzaţii respinse de acesta.

În ediţia ce va apărea miercuri, săptămânalul satiric precizează că unul din redactorii şefi şi un jurnalist vor fi audiaţi de poliţie pe 11 mai, în urma plângerii lui Fillon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.