Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Film documentar românesc, distribuit la nivel internațional

film

"Ouăle lui Tarzan", de Alexandru Solomon, care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film Transilvania şi a fost prezent în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, va fi distribuit la nivel internaţional de Deckert Distribution, potrivit NEWS.RO .

Citeşte şi: Doliu în cinematografie! Un actor celebru, dublu premiat cu Emmy, a murit la 89 de ani

Înfiinţată la Leipzig, în 2003, Deckert Distribution este centrată pe difuzarea la nivel mondial a documentarelor, cu precădere a celor premiate.
Filmele cuprinse în catalogul companiei urmăresc teme dintre cele mai diverse, însă au în comun calitatea şi relevanţa. Deckert Distribution este interesată de subiecte sociale, politice şi care privesc mediul înconjurător, precum şi de filme din şi despre Rusia şi Europa de Est.

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, în Abhazia, despre experimentele făcute acolo, şi este o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet şi Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

„Ouăle lui Tarzan” a fost selectat în competiţia de documentare a celei de-a 28-a ediţii a Stockholm International Film Festival, care va avea loc între 8 şi 19 noiembrie. În plus, el va concura şi la Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” de la Moscova, în perioada 6 - 12 decembrie.

Filmul a fost lansat în România pe 6 octombrie şi încă poate fi vizionat în cinematografe.

„Ouăle lui Tarzan” este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe.

Citeşte şi: Fost premier, APEL către Guvern: 'Reparaţi această NEDREPTATE...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.