Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmarea care dezvăluie că autocarul care a făcut accident la Pasajul Unirii a trecut pe lângă presemnalizatorul de înălțime

Captura Digi24
autocar

Autocarul cu turiști greci care a făcut vineri accident la intrarea în Pasajul Unirii din București nu s-a încadrat la timp pe benzile corespunzătoare intrării în pasaj și a ratat astfel un presemnalizator acustic de înălțime care ar fi putut evita tragedia. Filmarea a fost difuzată de Digi24.

Cu câțiva zeci de metri înainte de limitatorul de înălțime (maxim 3,5 m) care i-a strivit vineri pe pasagerii din autocar, pe bulevard se află un presemnalizator acustic de înălțime care conține o serie de elemente metalice care atârnă și care sunt menite să avertizeze sonor șoferii ai căror autovehicule depășesc înălțimea prevăzută pentru tunelul care urmează.

Asta dacă autocarul s-ar fi încadrat din timp pe ultimele două benzi specifice traseului care intră în pasajul Unirii. Pe filmare se observă foarte clar cum autocarul merge pe banda doi a bulevardului și schimbă direcția spre banda trei abia după ce trece pe lângă presemnalizatorul acustic.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă în urma accidentului în care a fost implicat autocarul cu 48 de persoane. Un pasager a murit și alți 24, între care doi copii, au fost transportați la cinci spitale din Capitală, unul fiind în stare gravă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.