Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmele recompensate la Cannes trebuie lansate în sălile de cinema, spune Almodovar

cinemablend.com
festival cannes

Filmele recompensate la Cannes trebuie lansate în sălile de cinema, este de părere preşedintele juriului festivalului, Pedro Almodovar, punând astfel presiune pe platforma video Netflix care anul acesta are în premieră două lungmetraje în competiţie, relatează AFP, conform agerpres.ro

"Ar fi un paradox uriaş ca un laureat cu Palme d'Or sau cu un alt premiu să nu poată fi văzut în cinematografe", a declarat regizorul spaniol miercuri în conferinţa de presă a juriului, în condiţiile în care gigantul american de televiziune cu abonament nu preconizează lansarea în cinematografele franceze a celor două filme în chestiune.

Decizie BOMBĂ privind programul 'Prima casă'

"În opinia mea ceea ce este determinant când vezi un film pentru prima dată este mărimea ecranului: mărimea nu ar trebui să fie mai mică decât cea a scaunului pe care eşti aşezat. Trebuie să te simţi cu adevărat umil în raport cu dimensiunea ecranului", a insistat realizatorul spaniol în vârstă de 67 de ani şi un obişnuit al Croazetei. 

Pentru prima dată, două filme finanţate sau distribuite de Netflix ('The Meyerowitz Stories' al americanului Noah Baumbach şi 'Okja' al sud-coreeanului Bong Joon-Ho) sunt în cursa pentru Palme d'Or. O situaţie care creează polemică în cadrul celei de-a şaptea arte, bulversată de acest nou venit aflat în concurenţă directă cu sălile de cinema. 

În Franţa, dezbaterea încinge spiritele distribuitorilor îngrijoraţi de faptul că filmele Netflix nu vor fi lansate în sală sau că nu respectă reglementările ce impun un răgaz de trei ani înainte ca un film să fie disponibil pe o platformă video, sau la cerere prin abonament. 

În faţa acestui scandal, organizatorii festivalului de la Cannes au modificat deja regulamentul, impunând ca din 2018 orice film aflat în competiţie să fie lansat în cinematografe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.