Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul `Burghezul gentilom` a fost recompensat la gala Premiilor Moliere

westcityradio.ro
filme cinema

Premiile Moliere, care recompensează cele mai bune piese şi cei mai buni artişti din industria teatrului francez, au recompensat luni seară Comedia Franceză pentru o producţie amuzantă a spectacolului "Burghezul gentilom" şi o emoţionantă punere în scenă despre maladia Alzheimer, creată în cadrul secţiunii "off" a Festivalului de la Avignon, informează AFP.

Comedia Franceză a câştigat luni seară patru premii Moliere, din care trei pentru "Burghezul gentilom", care s-a impus la categoriile "cel mai bun spectacol al unui teatru public", "cel mai bun actor" (Christian Hecq) şi "cea mai bună regie".

Venerabila instituţie pariziană a fost recompensată şi pentru spectacolul "La Reine des neiges, l'histoire oubliée", regizat de Johanna Boyé, cu un premiu Moliere pentru publicul tânăr.

Piesa "Oublie-moi", o veritabilă pepită creată în secţiunea "off" a Festivalului de la Avignon din 2022, cu un buget modest, a câştigat la rândul său trei premii Moliere - "cel mai bun spectacol al unui teatru privat", "cel mai bun actor într-un spectacol privat" (Thierry Lopez) şi "cea mai bună actriţă într-un spectacol privat" (Marie-Julie Baup). Această creaţie teatrală este o melodramă emoţionantă despre problemele unui cuplu cauzate de maladia Alzheimer.

Printre ceilalţi câştigători ai galei de luni seară s-au aflat şi noua versiune a operei-rok culte "Starmania", care a câştigat două premii Moliere - la categoriile "spectacol muzical" şi "creaţie vizuală şi sonoră" -, considerate o consacrare a lui Thomas Jolly, regizorul care va coordona ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024. El a primit unul dintre aceste două premii alături de coautorul spectacolului original, Luc Plamondon, originar din Quebec.

În secţiunile dedicate teatrelor publice, Sara Giraudeau a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru interpretarea sa din spectacolul "Le syndrome de l'oiseau", inspirat din cazul Nataschei Kampusch.

Premiul Moliere pentru umor i-a revenit Laurei Felpin din spectacolul "Ca passe", iar premiul Moliere pentru autor/autoare francofon/ă în viaţă i-a fost acordat scriitoarei franco-iraniene de dramaturgie Aida Asgharzadeh pentru piesa "Les Poupées persanes", care se inspiră din viaţa părinţilor ei, angajaţi politic împotriva fostului şah al Iranului înainte să fugă din ţară după instalarea regimului islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.