Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FILMUL complet al tragediei de la Onești: Cum au fost UCIȘI cei doi oameni

sechestrare onesti

Agresorul de la Bacău a sunat la 112 la 11.47, dar s-a întrerupt apelul. La 11.52 a ajuns primul echipaj la fața locului, iar la 13.53 au ajuns și negociatorii. La 14.38 a sunat din nou, spunând că are 2 persoane ostatice și vrea actele locuinței sau 300.000 de lei.

Trei apeluri au fost din partea agresorului și trei pentru a veni echipajul de ambulanță, în cazul tragediei de la Bacău, anunță reprezentanții Poliției Bacău, într-o conferință de presă, conform Mediafax.

Citește și: Revoluția promisă de Dominic Fritz în primărie e UN BASM: Timișoara e sufocată de fum, subalternii lui Fritz TAC de o săptămână

Primul apel a fost inițiat de agresor, la ora 11.47.

La ora 11.52 a ajuns primul echipaj la fața locului, iar la 13.53 au ajuns și negociatorii.

„Primul apel care a sosit la dispecerat la 112 a fost la ora 11:47 de către un bărbat care a sesizat că are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că o să folosească un cuțit. Apelul a fost transferat de către STS la poliție, însă la momentul preluării apelului acesta s-a întrerupt. Cu toate acestea, operatoarea de la poliție a transferat apelul către colegii din teren. În urma informațiilor primite, primul echipaj ajuns la fața locului la 11:52, respectiv la cinci minute după sesizare. La ora 11:55, în urma raportării efectuate de polițiștii de la fața locului s-a dispus constituirea unei grupe operative, formată din 17 polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău, Serviciului de Ordine Publică, un negociator, precum și o echipa de intervenție din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Bacău. Totodată, la fața locului s-a deplasat și adjunctul șefului Poliției municipiului Onești, precum și alți polițiști din cadrul acestei structuri. Au fost informați și procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, care au ajuns la fața locului”, a spus comisarul șef de poliție Gheorghe Cristian, director adjunct al Direcției Investigații Criminale.

Adjunctul Poliției municipiului Onești a inițiat primele discuții cu bărbatul, pentru că îl cunoștea și a căutat soluții să îl calmeze până la sosirea negociatorului de la IPJ Bacău.

„Pe parcurs, adjunctul Poliției municipiului Onești a încercat detensionarea situației prin convingerea autorului că îi va pune la dispoziție o hotărâre definitivă a instanței pe care cel în cauză o solicita. Ulterior, la fața locului a ajuns și șeful Poliției municipiului Onești, negociatorii din partea IPJ Bacău, precum și polițiștii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au ajuns la fața locului la ora 13: 53. Din acel moment negocierea cu bărbatul în cauză a fost preluată de către un negociator al Inspectoratului de poliție Bacău.

La ora 14.38 bărbatul a reapelat 112 și a sesizat că ține ostatice două persoane, mai spune comisarul de poliție.

„La ora 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU Bacău. La fața locului a ajuns o autoscară și un echipaj SAJ Bacău, apoi și un echipaj SMURD. La ora 14:38 cel în cauză, deci agresorul, a apelat din nou sistemul Național de Urgență 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate și a solicitat să i se restituie actul de proprietate al apartamentului sau suma de 300.000 de euro, iar în cazul în care aude vreo mișcare pe scara blocului sau prin fața blocului va trece la executarea celor două persoane care se aflau în posesia sa”, a mai spus comisarul șef.

La ora 16.39 agresorul a sunat din nou la 112, iar apelul a durat 12 minute și 45 de secunde. În cadrul acestui apel operatorul a solicitat să vorbească cu una dintre cele două persoane sechestrate, iar telefonul mobil a fost preluat de către una dintre persoanele sechestrate care a precizat că este sechestrat în apartament și că a fost amenințat că va fi ucis dacă se aude vreo mișcare pe stradă sau la ușă. Acest apel s-a derulat pe parcursul a aproximativ 5 minute și 45 de secunde.

În paralel, polițiștii au discutat și cu soția autorului care, însă, a declarat că își susține soțul în toate demersurile sale.

La ora 16:39 de minute cel în cauză apelat din nou sistemul de Urgență a112 cerând să i se facă legătura cu o persoană mai importantă din sistemul de stat, pentru când nu are nevoie de poliție. Acest apel s-a derulat pe parcursul a aproximativ 12 minute și 45 de secunde, timp în care operatorul de la 112 a încercat să îl calmeze pe cel cu care vorbea.

La 16.55 s-a produs un declic, atunci când unul dintre ostatici l-a lovit pe agresor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.