Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Girl' a câștigat premiul Ochiul de Aur la Festivalul de la Zurich 2018

mediafax.ro
film

Lungmetrajul belgianului Lukas Dhont "Girl", care urmărește drama unei tinere transgender în vârstă de 15 ani ce se pregătește să devină balerină, a câștigat premiul Ochiul de Aur pentru cel mai bun film în competiția internațională a ediției de anul acesta a Festivalului de la Zurich, scrie Mediafax.

Actorul Victor Polster este interpretul Larei, adolescenta transgender din primul lungmetraj al regizorului belgian Lukas Dhont. Pelicula a avut premiera în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, unde a câștigat premiul Queer Palm pentru cel mai bun film cu tematică LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer), precum și Camera d'Or pentru cel mai bun debut și este propunerea Belgiei la categoria rezervată lungmetrajelor în limbi străine de la gala Oscar din 2019.

Juriul competiției internaționale, din care au făcut parte regizoarea Gabrielle Tana și actorul Max Irons din Marea Britanie, regizoarea Ann Hui din Hong Kong și regizoarea și scenarista Ana Lily Amirpour din SUA, a mai acordat o mențiune specială peliculei "Sheherazade" a francezului Jean-Bernard Malin, potrivit variety.com.

Secțiunea internațională dedicată documentarelor din festival a fost câștigată de coproducția Danemarca/ Suedia/ Olanda "Heartbound/ Hjertelandet", în care regizorul Janus Metz și antropologul Sine Plambech au colaborat pe tema femeilor din Thailanda care s-au căsătorit cu danezi.

O mențiune a acordat juriul acestei secțiuni - alcătuit din regizorul britanic Dick Fontaine, cineasta daneză Camilla Nielsson, regizoarea Maya Zinshtein, din Israel, și sirianul Talal Derki - producției "Minding the Gap", a americanului Bing Liu. Documentarul a pornit de la o producție despre skateboard ca să ajungă o poveste care analizează relațiile complicate din familii marcate de instabilitate.

Citește și: Divorțul actorilor americani Ben Affleck și Jennifer Garner a fost finalizat

"L'Animale", o peliculă de Katharina Muckstein, care investighează o poveste legată de sexualitate și identitatea de gen, a primit premiul pentru cel mai bun film din secțiunea dedicată Elveției, Germaniei și Austriei.

Premiul criticii a mers la pelicula danezului Gustav Moller "The Guilty/ Den Skyldige", iar trofeul decernat de public a ajuns la "Cold November/ Nentor i ftohte" al regizorului din Kosovo Ismet Sijarina.

Premiile celor două competiții internaționale de la Zurich aduc câștigătorilor câte 25.000 de franci elvețieni, iar categoria dedicată peliculelor de limbă germană este premiată cu 20.000 de franci elvețieni.

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Zurich a avut loc între 27 septembrie și 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.