Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'În pronunţare', cu Dorotheea Petre şi Cuzin Toma în rolurile principale, va avea premiera în cinematografe vineri

mediafax.ro
in pronuntare film

Filmul „În pronunţare”, debutul în lungmetraj al Mihaela Popescu, cu Dorotheea Petre şi Cuzin Toma în rolurile principale, va avea premiera în cinematografe vineri, scrie news.ro.

„În pronunţare” este o dramă despre un judecător care se confruntă cu cazuri penale comune, are un tată muribund şi o căsnicie nefericită, ducând permanent o luptă interioară.

Din distribuţia filmului mai fac parte Olimpia Melinte, Liliana Mocanu, Teodor Corban, Alexandrina Halic, Ion Arcudeanu, Crenguţa Hariton, Cosmin Pană, Constantin Cojocaru, Ion Grosu, Mădălin Mandin, Francesca Leonte şi Laurette Atindehou.


Scenariu, regia şi montajul sunt semnate de Mihaela Popescu. Ea şi-a început cariera în cinema ca producător asociat al filmului „Periferic”, regizat de Bogdan George Apetri. Primul său proiect de scurtmetraj, „Plimbare”, a avut premiera internaţională la Locarno IFF, şi a fost selectat în secţiuni ale unor festivaluri ca FIFF Namur, Bruxelles, Slamdance, Transilvania IFF, Ankara IFF şi Making Waves (New York). În paralel cu dezvoltarea filmului „În pronunţare”, Mihaela Popescu a realizat un scurtmetraj documentar despre violenta cu arme din Chicago, „On Another Corner”, care a avut premiera internaţională în 2017, la DOK Leipzig. Ea lucrează la primul său lungmetraj documentar - „The Living Bridge” -, care îşi propune să ofere o perspectivă asupra modului în care Brexit afectează viaţa cetăţenilor Uniunii Europene care trăiesc în Marea Britanie.

Citește și: Scrisoarea lui Albert Einstein despre Dumnezeu a fost vândută pentru suma de 2,89 de miloane de dolari

„În pronunţare”, debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, a fost inclus în programul Berlin Critics’ Week de anul acesta.

Filmul este produs de Saga Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în coproducţie cu Motion Picture Management şi Raza Studio, cu susţinerea Societatăţii Române de Televiziune şi este distribuit în România de Bomb Film Production.  
Producător este Alexandru Teodorescu, iar imaginea este semnată de Marius Panduru R.S.C.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.