Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul islandez 'Lamb', marele câştigător al Festivalului de Film Fantastic de la Sitges din Spania

Facebook
festivalul filmului european

Pelicula islandeză "Lamb" a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de Film Fantastic din Sitges, desfăşurat între 7-17 octombrie în Catalonia (Spania), relatează sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

Protagonista filmului, Noomi Rapace, cunoscută pentru rolul Lisbeth Salander din saga "Millennium", a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă, pe care l-a împărţit cu Susanne Jensen, pentru interpretarea ei din "Luzifer".

Membrii juriului au căutat soluţii de compromis pentru această ediţie foarte disputată, în care Premiul special a fost acordat filmului "After Blue" şi menţiuni speciale pentru producţiile "The Blazing Wold", "The Execution" şi "The Innocents".

Realizatorul filmului "Nitram", Justin Kurzel, a câştigat premiul pentru cea mai bună regie, în timp ce protagonistul acestui film, Caleb Landry Jones, a fost recompensat ex aequo cu premiul pentru cea mai bună interpretare masculină alături de Franz Rogowski, pentru rolul acestuia din "Luzifer".

Filmul desemnat câştigător "Lamb", este o poveste despre maternitate şi duel, care se petrece într-o fermă izolată din munţii Islandei.

"Este o poveste alegorică explicată într-o manieră neaşteptată, care ne-a surprins pe toţi", a declarat scenaristul şi membru al juriului Antonio Trashorras, care a recunoscut că a fost "o alegere dificilă", deoarece toţi cei cinci membri din juriu au avut câte un film preferat.

Premiul criticii José Luis Guarner a revenit, de asemenea ex aequo, producţiilor "Mad God" şi "After Blue", un film interpretat exclusiv de femei care abordează o lume în care bărbaţii au dispărut.

Mai unanimă a fost decizia juriului pentru decernarea premiului Melies de Plata, acordată pentru cel mai bun film eurpoean, şi care i-a care a revenit lui "Tres", un lungmetraj în care regizorul spaniol Juanjo Giménez explorează noi modalităţi de a spune o poveste bună

Premiul Blood Window i-a revenit celui mai bun film latino-american, "A nuvem rosa", o producţie braziliană în care protagoniştii sunt obligaţi să se ascundă.

Directoarea generală a Fundaţiei Sitges, Monica Garcia, a făcut o evaluare pozitivă a actualei ediţii care se încheie duminică, subliniind că "vânzările la biletele de acces la festival au crescut cu 76 % faţă de anul trecut".

"Publicul s-a întors în săli cu pasiune, au fost prezentate filme care au devenit hituri şi pe care toată lumea aşteaptă să le vadă, precum 'Veneciafrenia' şi 'Last night in Soho'", a subliniat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.