Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul Man of God/ Omul lui Dumnezeu, dedicat vieţii Sfântului Nectarie din Eghina , va rula din 2 decembrie în 64 de cinematografe din ţară

zf.ro
Cineplexx cinema

Premiera de gală a filmului „Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”), regizat de Yelena Popovic, dedicat vieţii Sfântului Nectarie din Eghina, are loc marţi iar producţia va rula din 2 decembrie în 64 de cinematografe din România, potrivit news.ro.

Filmată în Grecia, în diferite spaţii relevante pentru viaţa Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina şi în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei, pelicula prezintă încercările şi lupta prin care Sfântul a trecut de-a lungul unei vieţi marcate de persecuţie şi nedreptate.

Scris şi regizat de Yelena Popovic şi lansat în mai multe ţări în august 2021, “Omul lui Dumnezeu” a cucerit publicul din Grecia, Rusia şi Serbia, fiind deja multipremiat - Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova şi la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internaţional la Festivalul Internaţional de Film de la Siena, Italia şi Premiul Publicului şi pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul îi are în distribuţie pe câştigătorul premiului Academiei elene, Aris Servetalis, pe superstarul rus, Alexander Petrov şi pe câştigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke. Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câştigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câştigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Sfântul Nectarie din Eghina este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi contemporani şi este extrem de iubit şi de români pentru nenumăratele minuni săvârşite, în special pentru ajutorarea celor bolnavi.

Realizată cu rafinament, drama religioasă reuşeşte să transmită devotamentul şi perseverenţa de care a dat dovadă Sfântul Nectarie. În ciuda eforturilor instituţiei religioase de a-l discredita şi de a-i demonta lucrările şi activitatea de-a lungul deceniilor, acesta a îmbrăţişat smerenia şi a inspirat mii de oameni, devenind unul dintre cei mai renumiţi sfinţi ai Greciei.

Produs de Simeon Entertainment şi View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi din Sfântul Munte Athos, filmul este distribuit in România de compania Videomix.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.