Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'The Lost Daughter', marele câştigător al galei Independent Spirit Awards 2022

mediafax.ro
film

Lungmetrajul "The Lost Daughter", regizat de Maggie Gyllenhaal, a fost marele câştigător al celei de-a 37-a ediţii a galei Independent Spirit Awards, organizată duminică seară în Santa Monica, unde această producţie cinematografică a câştigat trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun film, informează site-ul cotidianului Los Angeles Times.

Gala Independent Spirit Awards, organizată de această dată mai devreme în calendarul premiilor hollywoodiene - de obicei, ceremonia are loc cu o zi înaintea galei Oscar -, recompensează cele mai bune producţii cinematografice independente şi a revenit în acest an la formatul fizic, după ce ediţia sa din 2021 a avut loc în format virtual, potrivit Agerpres.

Producţia "The Lost Daughter" s-a impus la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" (Maggie Gyllenhaal) şi "cel mai bun scenariu".

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de Simon Rex, protagonistul filmului "Red Rocket".

"Zola", care primise cele mai multe nominalizări, a câştigat premiile pentru cel mai bun montaj şi cea mai bună actriţă în rol principal, Taylour Paige. Tot două premii a câştigat şi filmul "Passing", care s-a impus la categoriile "cea mai bună imagine" şi "actriţă în rol secundar" (Ruth Negga).

Troy Kotsur a continuat să facă istorie la Hollywood, după ce a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar - pentru interpretarea din filmul "CODA" -, devenind primul artist surd premiat cu un trofeu Independent Spirit.

Producţia japoneză "Drive My Car" s-a impus la categoria "cel mai bun film străin", iar cel mai bun documentar a fost desemnat "Summer of Soul (...or, When the Revolution Could Not Be Televised)".

Începând de anul trecut, organizatorii galei acordă trofee şi în domeniul producţiilor de televiziune. Serialul "Reservation Dogs" s-a impus la categoriile "cel mai bun serial nou bazat pe un scenariu" şi "cea mai bună distribuţie", în timp ce "Black and Missing" a câştigat trofeul aferent categoriei "cel mai bun serial nou fără un scenariu".

Gala de duminică seară a fost prezentată de Nick Offerman şi Megan Mullally.

Organizatorii Independent Spirit Awards, premii atribuite din 1985, iau în considerare doar filmele ce dispun de bugete de producţie mai mici de 22,5 milioane de dolari, dar selecţiile lor reprezintă un indicator urmărit cu mare interes de industria cinematografică, deoarece permit adeseori identificarea acelor filme independente care au şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

În ultimii 11 ani, organizatorii Independent Spirit Awards au premiat la categoria "cel mai bun lungmetraj" şase pelicule care au câştigat apoi şi premiul Oscar pentru cel mai bun film, printre lungmetrajele care au reuşit această dublă performanţă aflându-se producţiile "Nomadland", "Moonlight", "Spotlight" şi "Birdman".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.