Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filosoful american Michael J. Sandel a câștigat Premiul Prinţesa de Asturias pentru Ştiinţe Sociale 2018

scholar.harvard.edu
michael j sandel

Filosoful american Michael J. Sandel a fost distins miercuri cu Premiul Prinţesa de Asturias pentru Ştiinţe Sociale 2018, la care optau în total 34 de aspiranţi de 16 naţionalităţi diferite, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Michael J. Sandel (Minneapolis, 1953) este profesor de filosofie politică la Universitatea Harvard, unde a predat timp de decenii cursul 'Justice', la care s-au înscris peste o mie de studenţi şi care a devenit materia cu cel mai mare număr de elevi din istoria universităţii. 

Filosof şi politolog, Sandel, este un star al intelectualităţii americane, o vedetă internaţională care se bucură de o popularitate demnă de cea a unui monstru sacru al muzicii rock. Revista China Newsweek îl consideră pe Sandel unul dintre cei mai influenţi intelectuali străini, în timp ce revista Observer îl trece în rândul celor mai proeminenţi moralişti contemporani.

Citește și: Angelina Jolie și Elle Fanning se distrează la filmări. Fotografia care a cucerit Instagramul

Anul trecut, premiul pentru Ştiinţe Sociale a fost acordat cercetătoarei britanice Karen Armstrong, expertă în istoria comparată a religiilor, fiind considerată un reper internaţional în studiul comparativ al islamului, iudaismului şi creştinismului. 

Premiul pentru Ştiinţe Sociale decernat miercuri este al cincilea dintre cele opt acordate în fiecare an de Fundaţia Prinţesa de Asturias, care anul acesta a ajuns la cea de-a 38-a ediţie. 

Ceremonia de înmânare a premiilor Prinţesa de Asturias va avea lor în octombrie la Oviedo, într-o gală solemnă prezidată de regii Spaniei. Premiile Prinţesa de Asturias sunt atribuite anual unor personalităţi din domenii foarte diverse: arte, cooperare internaţională, ştiinţe sociale, comunicare, sporturi, cercetare ştiinţifică şi litere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.