Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Final de an TUMULTOS în justiție - Tudorel Toader face următorul pas în procedura de revocare a lui Augustin Lazăr

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Ministrul Justiției a anunțat, înainte de Crăciun, că pe 27 decembrie va trimite presedintelui României documentele de revocare a procurorului general al României, acesta fiind următorul pas in demiterea lui Augustin Lazăr.

De asemenea, ministrul a anunțat că va transmite șefului statului propunerea de șef al DNA, in persoana Adinei Florea, procurorul respins initial de Klaus Iohannis pentru aceasta functie.

Citeste si Ministerul Rus de Externe critică SUA pentru că intenționează să mențină controlul în regiunile siriene după retragerea trupelor

Referitor la revocarea lui Augustin Lazăr, pe rolul instantei se afla, in prezent, cererea procurorului general de suspendare a raportului in baza caruia s-a demarat procedura. Procesul este intr-un impas, ICCJ fiind chemata sa decida ce instanta este competenta sa judece cauza.

"Pe 27 trimit la președintele Republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit și pentru ceilalți cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că nu au avut adeverința de la CNSAS, când la scurt timp, chiar CNSAS spune nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie și nici nu era obligația mea, era a CSM-ului. Deci, revin cu celelalte cinci propuneri", a declarat in urma cu cateva zile Tudorel Toader, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.