Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FINAL în procesul DEZAFILIERII Universității Craiova: Ce au spus Dragomir și Sandu în fața instanței

www.romaniatv.net
Mircea Sandu Dumitru Dragomir

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au terminat de judecat, miercuri, procesul dezafilierii Universităţii Craiova, în care sunt judecaţi fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, urmând ca sentinţa definitivă în acest caz să fie dată pe 31 mai.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au declarat că sunt nevinovaţi şi au cerut desfiinţarea deciziei instanţei de fond, prin care au fost condamnaţi la câte 3 ani închisoare cu suspendare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

Dumitru Dragomir le-a spus magistraţilor că, în ultimii 15 ani, "a trăit cu frică", a albit" şi nu a dormit bine noaptea, temându-se că îşi va pierde libertatea, idee reluată la ieşirea din sala de judecată.

"Eu m-am născut în criză şi voi muri în criza ţării ăsteia. Păi, ăsta e proces în care eu să fiu judecat? M-a acuzat cineva de ceva pe mine? Minciunile de la televizor? Păi, voi aţi spus: 'Mitică la brutărie' şi ăia de la Antena au spus că am nenumărate brutării. Aţi mai văzut aşa ceva? Nu am, măi, frate, nicio brutărie. Mititelu a avut o atitudine corectă azi în sala de judecată. El şi-a dat seama că este împins de jurişti la greşeli. A fost sfătuit greşit. Eu iert pe toată lumea, că nu sunt duşmănos. Toată viaţa mea mi-a fost frică să nu cumva să îmi ia cineva libertatea, pentru că am fost corect şi cinstit toată viaţa", a precizat Dumitru Dragomir la terminarea procesului, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

În sala de judecată, Dragomir a explicat că el nu a vrut să facă rău Universităţii Craiova, mai ales că a dat bani timp de doi ani clubului.

"Sunt total nevinovat şi nu am nicio tangenţă cu acest proces. Eu am pus doar trei întrebări la şedinţa Comitetului FRF, iar opinia juristului m-a convins să votez. Nu am avut intenţia să fac niciun abuz. Nu există fraudă. Universitatea Craiova nu avea contractele jucătorilor înregistrate în contabilitate. Erau contracte fictive. Mititelu a fost sfătuit prost. Noi i-am dat trei săptămâni sa-şi retragă plângerile. Păi, ce clemenţă mai mare ca asta? Dacă în ţara asta nu se respectă legea şi statutele, va fi haos. Eu am fost gură mare, dar am respectat legea. Nu am nicio vină. Singura acuzaţie care mi se aduce e că sunt prieten cu Piţurcă. Păi, eu nu vorbesc cu el de şapte ani. Eu am vrut răul Universităţii Craiova? Am ţinut clubul pe banii mei doi ani", a adăugat Dumitru Dragomir.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

La rândul său, Mircea Sandu a spus că nu a făcut nicio ilegalitate şi că este nevinovat.

"Eu am fost crescut într-o familie modestă, dar în respect şi cu disciplină. Am fost fotbalist până la 34 de ani. Am jucat 400 de meciuri în prima ligă şi am marcat în toate competiţiile peste 200 de goluri. Am dat înapoi sportului ce mi-a oferit. Am făcut parte din structurile UEFA şi FIFA. Am atras peste 10 milioane euro investiţii în fotbalul românesc. Faţă de ceea ce am făcut pentru această ţară, mi se pare de neînţeles ce mi se întâmplă. Nu am făcut nicio ilegalitate. Sunt nevinovat, la fel şi ceilalţi membrii ai comitetului FRF", a precizat Mircea Sandu.

Citește și: INCREDIBIL O școală celebră le va permite băieților să poarte FUSTE, la ore

Declaraţiile celor doi vin după ce, la începutul procesului, un procuror DNA a cerut condamnarea lor la pedepse maxime pentru infracţiunile săvârşite, adică 14 ani.

La proces au fost prezenţi Adrian Mititelu şi zeci de suporteri ai Universităţii Craiova.

Citește și: Tunel SECRET descoperit într-o închisoare: HALUCINANT ce s-a găsit în el / VIDEO

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, în iunie 2016, la câte trei ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Potrivit deciziei TB, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost obligaţi să plătească în solidar cu FRF şi LPF despăgubiri către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 milioane euro).

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

Cei doi au fost trimişi în judecată în iunie 2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru.

De asemenea, au fost deferite justiţiei FRF şi LPF pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi sustragere de sub sechestru.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

Procurorii au reţinut că, în data de 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, club al cărui patron era Adrian Mititelu, din cauza încălcării grave a statutului federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

"Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai FRF, respectiv ai LPF, şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic şi pe susţinerile celor doi reprezentanţi ai FRF, respectiv LPF - Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. La baza acuzaţiilor formulate împotriva SC Fotbal Club U Craiova SA au stat o serie de acţiuni civile intentate de club fostului antrenor şi manager, acţiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva Federaţiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpaţi drept încălcare gravă a statutului", explica DNA.

Citește și: Descoperirea care face praf planurile Enel! Ce hibă au contoarele inteligente

Potrivit procurorilor, deşi măsura urma să fie supusă validării Adunării Generale a FRF, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit că respectiva hotărâre intră în vigoare de la data adoptării sale - 20 iulie 2011.

"Ulterior, la data de 25 iunie 2012, printr-o sentinţă civilă, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că măsura excluderii provizorii a Clubului U Craiova a fost adoptată cu 'un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecinţe iremediabile din punct de vedere material şi al activităţii sportive, care se perpetuează în timp'. Concret, urmare a deciziei de excludere a Fotbal Club U Craiova SA din FRF, contractele civile dintre aceasta şi jucătorii săi de fotbal au fost desfiinţate, iar jucătorii au fost legitimaţi la alte cluburi sportive, fără nicio contraprestaţie aferentă drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, în condiţiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenţei unor obligaţii faţă de bugetul statului", susţin procurorii.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

DNA amintea că, în 31 ianuarie 2011, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj a dispus sechestrarea bunurilor mobile ale clubului şi totodată indisponibilizarea a 39 de jucători de fotbal care aveau încheiate contracte civile, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15,8 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.