Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finalul celei mai bune epoci din istorie: Premier League a aprobat vânzarea clubului Chelsea

bwbx.io
Roman Abramovich

Premier League a aprobat preluarea clubului Chelsea de către un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, pentru suma de 4,25 miliarde de lire sterline, informează BBC.

Liga profesionistă engleză a anunţat că afacerea a trecut testul proprietarilor şi directorilor.

Clubul din Premier League a fost scos la vânzare înainte ca proprietarul Roman Abramovici să fie sancţionat din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Achiziţia rămâne sub rezerva eliberării de către guvern a licenţei de vânzare necesare.

Ulterior, vor trebui să fie finalizate etapele finale ale tranzacţiei.

Guvernul nu doreşte ca Abramovici să obţină venituri din vânzare, dar sursele apropiate afacerii sunt optimiste cu privire la încheierea unui acord.

"Credem acum că toată lumea va fi pregătită să emită licenţele necesare. Ultimul obstacol rămas se reduce la o serie de detalii tehnice finale, care sunt discutate cu clubul", a declarat o persoană apropiată negocierilor.

La începutul acestei luni, afacerea părea aproape de a se prăbuşi din cauza îngrijorărilor că încasările nu vor ajunge la cauze caritabile, aşa cum a promis Abramovici.

Omul de afaceri rus a negat că ar fi cerut ca împrumutul său de 1,5 miliarde de lire sterline către Chelsea să fie rambursat la vânzarea clubului.

Mai multe părţi şi-au manifestat interesul, dar Chelsea a acceptat să vândă consorţiului condus de Boehly la începutul lunii mai.

Consorţiul este condus de Boehly, dar Clearlake Capital, o firmă californiană de private equity, ar deţine majoritatea acţiunilor de la Chelsea. Printre ceilalţi investitori se numără miliardarul american Mark Walter, de asemenea coproprietar al echipei LA Dodgers, şi miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss.

Clubul Chelsea a fost autorizat să continue să funcţioneze în baza unei licenţe guvernamentale speciale, care expiră la 31 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.