Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanțele avertizează: Eliminarea impozitului pe venit pentru medici și profesori - gaură la buget de 1,3 miliarde lei în 2019

FINACO
profit calcule impozite

Ministerul Finanțelor recomandă „prudență” în eliminarea impozitului pe venit în cazul medicilor, măsură promisă de PSD să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

„Impactul bugetar al scutirii de impozit pe veniturile din salariile obținute de către medici și de către personalul didactic din învățământ este negativ, fiind în sumă de 466 milioane lei, respectiv de 922 de milioane lei, în anul 2019”, spun Finanțele, într-un document din 26 noiembrie trimis în Parlament și semnat de secretarul de stat Attila Gyorgy.

„În condițiile în care politica bugetară acționează în marja maximă de manevră permisă de reglementările europene, respectiv de deficit bugetar planificat aproape de limita de 3%, recomandăm prudență în elaborarea și/sau modificarea actelor normative care oferă scutiri, deduceri sau facilități fiscale”, mai spune ministerul.

Finanțele adăugă că există riscul ca în viitor, având în vedere extinderea categoriilor de persoane scutite de la plata impozitului pe venit, aceste măsuri fiscale să genereze solicitări și din partea altor contribuabili.

În programul de guvernare al cabinetului Viorica Dăncilă, votat în Parlament, la capitolul măsurilor este prevăzut „0 % impozit pe venit pentru medici începând cu 1 ianuarie 2019”.

Citește și: Ședință CSAT pe 11 decembrie! Incidentul dintre Rusia și Ucraina, posibil pe ordinea de zi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.