Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanțare de 225 de milioane de dolari pentru UiPath

facebook.com
lobby bani

Startup-ul UiPath, primul unicorn local, fondat de antreprenori români, a obținut o nouă rundă de finanţare, în valoare de 225 de milioane de dolari, care îi aduce o evaluare de 10,2 miliarde dolari, anunță compania, potrivit Mediafax.

La anterioara rundă de finanţare, din aprilie 2019, compania a ridicat la 568 milioane dolari, fiind evaluată la 7 miliarde dolari.

UiPath, fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, şi-a făcut un nume la nivel mondial prin tehnologia de Robotic Process Automation (RPA), cu ajutorul căreia automatizează prin software procesele repetitive din companii.

Dines a anunţat în februarie că are în vedere o listare la bursă. În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care obţine statutul de „unicorn” – adică ajunge la o evaluare de 1 miliard dolari. De atunci, compania şi-a mutat sediul central la New York.

Citește și: Lovitură de imagine pentru PSD: Adrian Năstase spune că liberalii au dreptate să nu crească pensiile cu 40%

Runda a fost condusă de Alkeon Capital Management și a inclus companii și fonduri de investiții printre care Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington, precum și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc.

La începutul acestui an, UiPath a fost recunoscută drept compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere în America, în conformitate cu „Companiile cu cea mai rapidă creștere 2020” ale companiei americane și apoi o companie cu cea mai rapidă creștere din America de Nord, bazată pe lista de tehnologie rapidă 500Deloitte din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.