Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanțare RECORD, de la statul român, pentru fermierii din Olt

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Fermierii din judeţul Olt au atras fonduri de peste 11 milioane de euro prin programul "Tomate", după ce judeţul s-a clasat pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al numărului de legumicultori înscrişi în programul menţionat, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu.

În judeţul Olt, dintre cei aproape 4.000 de fermieri înscrişi în Programul "Tomate" aproximativ 3.800 au cultivat tomate în spaţii protejate în această primăvară şi au solicitat ajutorul de minimis acordat de stat.

Conform şefului DAJ Olt, efectuarea plăţilor către fermierii din Programul "Tomate" se apropie de final, până în prezent primind ajutorul de minimis peste 3.500 dintre legumicultorii care au solicitat banii.

"Avem 3.810 fermieri care au depus documentele în vederea obţinerii ajutorului de minimis şi circa 3.500 dintre aceştia au primit deja banii. Suntem pe final cu plăţile, sperăm să încheiem în această săptămână cu plăţile. Suma totală plătită către fermierii din judeţul Olt înscrişi în programul pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate va ajunge la aproximativ 11,4 milioane de euro", a spus Drăghicescu.

El a menţionat că şi în toamnă se vor cultiva tomate în spaţii protejate, aproximativ 200 de fermieri înscrişi în programul "Tomate" urmând să obţină roşii în perioada octombrie - decembrie.

Anul trecut, în judeţul Olt fermierii au atras peste cinci milioane de euro prin programul "Tomate", însă în 2018 numărul fermierilor înscrişi în program s-a dublat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.