Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanțare rusească pentru cumpărarea companiei Oltchim: Zeci de milioane de euro provin de la o unitate cu capital rusesc

oltchim

O mare parte din activele Oltchim ar putea fi cumpărată de combinatul de produse chimice Chimcomplex Borzești, controlat de Ștefan Vuza, cu aproximativ 128 milioane euro, bani proveniți de la o unitate bancară cu capital rusesc, scrie G4Media.

Sursa citată precizează că cea mai mare parte din suma provine de la banca VTB Europe, cu capital rusesc și sediul în Frankfurt, mentionand că banca- mamă a VTB Europe este o instituție rusească de credit, aflată pe lista bancilor sancționate de SUA și Uniunea Europeană din cauza că ar fi furnizat finanțarea necesară pentru operațiunea de anexare a Crimeei din 2014. Filiala din Europa a VTB nu se află pe lista băncilor și companiilor sancționate de UE și SUA, explică jurnalistii.

Citeste si Prună îi dă replica lui Toader: E laș și fără curajul asumării responsabilității. O altă mârșăvie din lunga listă pe care istoria o va reține în dreptul lui

Omul de afaceri ar fi încercat să atragă finanțarea necesară tranzacției de la mai multe bănci europene și americane, dar acestea au refuzat.

Celălalt finanțator al tranzacției este Credit Suisse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.