Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda a evitat prăbuşirea coaliţiei sale de guvernare după rezolvarea unei dispute asupra bugetului

revista22.ro
steag Finlanda

Finlanda a evitat miercuri prăbuşirea coaliţiei sale de guvernare după ce s-a ajuns la un cadru pentru un acord asupra bugetului naţional pentru următorii doi ani, relatează DPA.

Prim-ministrul Sanna Marin a anunţat la Helsinki că încă există unele aspecte restante, dar punctele centrale au fost acum rezolvate, potrivit agerpres.ro.

"Cred că guvernul îşi poate continua activitatea după aceste negocieri-cadru", a declarat dna Marin, potrivit radioului finlandez YLE. Joi sunt planificate alte discuţii.

Un punct cheie al disputei a fost nivelul cheltuielilor guvernamentale. Potrivit mass-media, Sanna Marin a propus depăşirea cadrului bugetar pentru 2023 cu aproximativ o jumătate de miliard de euro (circa 603 milioane de dolari). Dar Partidul de Centru, liberal, cel mai mare partener de coaliţie al social-democraţilor lui Marin, a considerat că este prea mult.

În acelaşi timp, au existat controverse cu privire la arderea turbei ca sursă de energie. Partidul de Centru ceruse scutire suplimentară de impozite pentru industrie, care devine tot mai neprofitabilă din cauza creşterii preţului emisiilor de carbon.

Majoritatea partidelor de guvernământ sunt în favoarea eliminării rapide a arderii turbei în producţia de energie, care emite cantităţi mari de dioxid de carbon, în timp ce această ţară membră a UE doreşte să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.