Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda va primi arme americane pentru a lupta împotriva Rusiei

pxhere.com
steag Finlanda

Finlanda va primi arme americane pentru a lupta împotriva Rusiei, dacă aceasta din urmă va învinge în conflictul ucrainean. Această opinie a fost exprimată de analistul centrului american de cercetare "Lexington Institute", Sarah White, într-un articol de autor pentru portalul "Real Clear Defense", relatează Rador Radio România.

Aceasta estimează că, dacă Rusia va învinge în conflictul din Ucraina, Washingtonul "va fi nevoit să înarmeze puternic cele șase țări care alcătuiesc flancul estic al NATO", inclusiv Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania și România.

Din punctul de vedere al autorului, Finlanda, datorită lungimii graniței sale cu Rusia, va deveni "primul concurent pentru primirea de noi arme americane", în special tancuri M1A1 Abrams. White a reamintit, de asemenea, că Helsinki ar trebui să primească în curând 64 de avioane de luptă americane F-35A. Amintim că Finlanda s-a alăturat oficial Alianței Nord-Atlantice pe 4 aprilie 2022. Ea a devenit a 31-a țară membră NATO și a mărit granița comună a Alianței cu Rusia cu aproape 1.300 km.

Menţionăm că, începând din 4 iunie 2023, armata ucraineană a făcut încercări de ofensivă nereușite. Partea rusă a subliniat, în mod repetat, că, în ciuda pierderilor grele, ofensiva nu a adus rezultate semnificative la Kiev. La 1 decembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că contraofensiva forțelor armate ucrainene nu și-a atins obiectivele declarate. În total, de la începutul operațiunii militare speciale, Kievul a pierdut peste 383.000 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.