Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda va semna un pact de apărare cu SUA

revista22.ro
steag Finlanda

Guvernul de la Helsinki a anunțat că va semna luni un acord de cooperare în domeniul apărării cu Statele Unite. Acordul cu SUA are scopul de a permite accesul militar rapid și ajutorul acordat Finlandei în caz de conflict.

Finlanda va semna luni un acord de cooperare în domeniul apărării cu Statele Unite, care va aduce soldați și material militar american pentru a ajuta la apărarea națiunii nordice, a anunțat joi guvernul finlandez, potrivit Reuters.

Finlanda, vecina nordică a Rusiei, a devenit cel mai nou membru al alianței militare NATO la începutul acestui an, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina în 2022, potrivit mediafax.

Acordul cu Statele Unite are scopul de a permite accesul militar rapid și ajutorul acordat Finlandei în caz de conflict, au declarat oficialii de la Helsinki. Documentul enumeră 15 facilități și zone din Finlanda la care armata americană va avea acces neîngrădit și unde va putea, de asemenea, depozita echipament militar și muniție.

Finlanda nu va permite însă depozitarea sau transportul de arme nucleare și biologice sau de mine antipersonal pe teritoriul său, în conformitate cu tratatele internaționale de neproliferare la care s-a angajat anterior.

Armata americană poate avea o prezență permanentă și exerciții regulate în Finlanda, dar nu există planuri pentru baze permanente, au mai arătat autoritățile finlandeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.