Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finqware a lansat primul serviciu de plăţi corporate din CEE bazat exclusiv pe interfeţe bancare API

facebook.com
Finqware

Finqware a lansat primul serviciu de plăţi corporate din CEE bazat exclusiv pe interfeţe bancare API

Compania fintech românească Finqware a lansat FinqPayments, primul serviciu de plăţi corporate din Europa Centrală şi de Est (CEE) bazat exclusiv pe interfeţe bancare de tip API, informează compania printr-un comunicat.

Potrivit documentului, cu această lansare, Finqware, companie românească paşaportată ca Instituţie de Plată la nivel european, devine prima din regiune care lansează servicii de plată bazate pe Open Banking APIs pentru corporaţii într-o platformă integrată de automatizare a trezoreriei (TMA).

"FinqPayments nu este doar o inovaţie tehnologică, ci şi un pas strategic către viitorul finanţelor corporative, transformând fundamental modul în care companiile interacţionează cu serviciile bancare pentru operarea de plăţi. Acest serviciu, primul din CEE bazat exclusiv pe Open Banking APIs, aduce o paradigmă nouă în facilitarea operaţiunilor financiare pentru companii", a declarat Elena Cosma, senior product manager la Finqware.

Modul FinqPayments permite iniţierea plăţilor individuale către diverşi beneficiari, plăţi de furnizori sau salarii pe baza unei liste încărcate, plăţi frecvente salvate pentru executare recurentă şi exportul de dovezi de plată în format PDF pentru transmitere beneficiarilor.

Principalele avantaje ale utilizării FinqPayments includ eliminarea importului individual al fiecărui fişier de plată în fiecare bancă, gestionarea tuturor scenariilor de plată într-o singură aplicaţie, utilizarea conturilor bancare de plată deja conectate în platforma Finqware pentru a iniţia plăţi şi a obţine vizibilitate sporită asupra soldurilor şi rulajelor, monitorizarea completă a tuturor plăţilor programate şi raportarea rapidă a plăţilor efectuate şi identificarea persoanelor care le-au autorizat, se mai arată în comunicatul citat.

În prezent, FinqPayments suportă iniţierea plăţilor manuale pentru primele 15 bănci româneşti, acoperind peste 95% din piaţa bancară locală.

Finqware este o companie fintech românească cu operaţiuni europene, specializată în dezvoltarea de soluţii inovatoare de automatizare a operaţiunilor financiare pentru companii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.