Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Gazele nu se scumpesc pentru populaţie de la 1 ianuarie 2015

firea gabriela

Senatoarea PSD Gabriela Firea sustine ca stirea despre scumpirea cu 35% a gazelor pentru populatie începând cu 1 ianuarie 'a alertat toate redactiile' si, înainte ca cineva sa observe ca era construita pe o declaratie 'interpretata gresit' a presedintelui Comisiei de industrii din Camera Deputatilor, a început 'sa fie rostogolita si sa produca reactii din cele mai diverse'.

'Nu voi insista pe modul în care a fost construita aceasta dezinformare, manipulare, intoxicare - spuneti-i dvs cum doriti, dar cred ca este esential ca aceasta stire sa fie transmisa în forma corecta! Asadar, un lucru este cert: de la 1 ianuarie 2015 nu se scumpesc gazele furnizate consumatorilor casnici. Calendarul de liberalizare a preturilor pentru acest tip de consumatori a fost decalat pâna în 2021 si nu exista niciun motiv si nicio intentie ca tarifele sa se modifice anul viitor', afirma Firea într-un comunicat de presa remis AGERPRES.
Ea a adaugat ca stirea ar putea avea ca baza faptul ca începând de la 1 ianuarie piata va fi liberalizata complet pentru consumatorii industriali, ceea ce presupune ca acestia sa negocieze cu furnizorii preturi noi pâna la sfârsitul acestui an, preturi care 'cel mai probabil vor fi mai mari'.
'Pe lista consumatorilor industriali care nu mai beneficiaza de preturile reglementate se afla si centralele termice care alimenteaza populatia. Urmare a cresterii preturilor cu care acestea achizitioneaza gazele, ar putea aparea situatia ca cetatenii ale caror apartamente sunt bransate la sistemul public de termoficare sa plateasca mai mult pentru încalzire decât cetatenii care folosesc centrale proprii si platesc gazele la pretul reglementat. Pentru înlaturarea acestei situatii de discriminare, a fost avansata ideea unei modificari legislative care sa permita ca centralele termice care deservesc populatia sa poata cumpara gaze la pretul reglementat, astfel încât toti cetatenii sa plateasca la fel pentru încalzire', argumenteaza senatoarea PSD.
În opinia sa, 'titlul corect' al stirii de luni ar fi fost urmatorul: 'Daca nu se va modifica legea 123 astfel încât centralele termice sa poata achizitiona gaze la acelasi pret cu cel al consumatorilor casnici, pentru apartamentele bransate la aceste centrale factura pentru încalzire ar putea sa creasca semnificativ'.
'Nici nu mai conteaza daca aceasta crestere ar fi cu 10, 20 sau 30 de procente, pentru ca am convingerea ca legea va fi modificata, iar cetatenii vor plati tarife pentru încalzire calculate pe baza aceluiasi pret la gaze, indiferent ca au centrala proprie sau sunt racordati la sistemul public de termoficare', este de parere Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.