Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea intervine în scandalul separării bătrânilor de familiilor lor: 'aceste lucruri de comunicare trebuie să fie foarte bine lămurite'

Facebook
gabriela firea coronavirus

Primarul Capitalei Gabriela Firea intervine în scandalul separării bătrânilor de familiilor lor. Adrian Streinu Cercel a fost criticat dur în spaţiul public pentru propunerea sa de a carantina toate personale de peste 65 de ani şi de a separa bătrânii de restul familiei.

„Specialiștii de la Institutul Matei Balș au trecut pe un document o serie de măsuri posibile, în funcție de scenariul în care intră țara noastră, în funcție de numărul persoanelor contaminate, de gravitatea acestora și de evoluția pandemiei în România, la fel cum s-a întâmplat în întreaga Europă și în întreaga lume. M-am informat și medicii din România, nu doar din București, țin legătura cu omologii lor din întreaga lume și sunt foarte bine conectați. (...) Deci s-a pornit de la o bună intenție și s-a făcut referire, pentru că am studiat documentul, la persoanele peste 65 de ani care nu au familie, nu au aparținători, în condițiile în care se vor introduce restricții de circulație , nu are cine să le aducă medicamente, apă șamd. La acea categorie de persoane se făcea referire și de aceea cred că dl ministru trebuia să precizeze zilele trecute, când a răspuns în cadrul unui interviu, că documentul științific făcea referire nu la toate persoanele de peste 65 de ani, ci la persoanele care nu au posibilitatea să stea puțin mai separate de membrii familiei și să poate să-și facă o aprovizionare fluentă. Cred că aceste lucruri de comunicare trebuie să fie foarte bine lămurite, pentru că iată ce se sensibilități crează, ce panică poată să inducă în populație, ce suferință. Merg pe ideea că a fost un document științific bazat pe realitățile din întreaga lume și pe alte măsuri similare care s-au luat în Europa, dar nu făcea referire documentul la toate persoanele peste 65 de ani. Așa cum am spus și ieri, nu se putea la nivel tehnic ca toate persoanele peste 65 de ani, din București, cum ați precizat corect, aproape jumătate de milion, să fie transferate în unități hoteliere”, a spus Gabriela Firea, într-o intervenție la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.