Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea, replică după atacul Alinei Gorghiu la adresa Guvernului

firea gabriela

Purtatorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a transmis miercuri PNL sa sustina programul de guvernare la care a contribuit alaturi de social-democrati si sa participe la dezbaterile parlamentare pentru a impune 'cât mai rapid' politicile si legile necesare pentru România.

'Am vazut astazi atacul doamnei Alina Gorghiu la adresa Guvernului, în special referirea la angajamentele privind crearea de noi locuri de munca. Este extrem de trist pentru mine sa constat ca doamna Gorghiu si PNL au îmbratisat minciuna, pentru a da satisfactie celor din PDL, fata de care par din ce în ce mai supusi. O invit pe doamna Gorghiu sa se uite în programul de guvernare, care este în esenta cel elaborat împreuna, în 2012. Daca de la PDL ma astept sa minta, de la cei din vechiul PNL am pretentia sa îsi asume macar angajamentele la care au participat. Daca ar cititi cu atentie programul de guvernare, elaborat împreuna, inclusiv cu ministrii pe care i-a sustinut în guvern, inclusiv la munca, PNL si-ar aminti ca am propus crearea a un milion de locuri de munca în 8 ani, nu în 4. (...) Eu îi invit pe cei din PNL sa renunte la declaratiile politicianiste, puternic încarcate de minciuna, si sa participe la dialogul din Parlament, pentru a impune cât mai rapid acele politici si legi necesare pentru România', afirma Firea, conform unui comunicat remis presei de PSD.

Potrivit ei, de la preluarea guvernarii de catre PSD în anul 2012 s-au creat în fiecare an peste 100.000 de locuri de munca, iar numarul somerilor este în scadere fata de anul 2013.

'Dincolo de programul de guvernare, o invit însa pe doamna Gorghiu si pe cei din PNL, mai ales din vechiul PNL, sa se documenteze. Suntem în 2015, nu în 2013, iar de la preluarea guvernarii, în 2012, s-au creat în fiecare an peste 100.000 de noi locuri de munca. Sunt peste 150.000 de noi contracte de munca doar anul trecut. În plus, conform INS, rata somajului a ajuns la minimul ultimilor 5 ani - 6,4%! Numarul somerilor, estimat pentru luna decembrie 2014, este de 604 mii de persoane, în scadere atât fata de luna precedenta, cât si fata de aceeasi luna din anul 2013. Subliniez si faptul ca, în trimestrul III 2014, rata de ocupare a populatiei în vârsta de 20-64 ani a fost de 67,2%, în crestere fata de trimestrele anterioare', sustine Firea, conform sursei citate.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.