DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Firebyte Games, primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listeaza la bursă

bvb

Firebyte Games este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listează la Bursa de Valori București (BVB), pe piața AeRO. Acțiunile Firebyte Games sunt tranzacționate, din 6 aprilie, sub simbolul FRB.

În februarie 2021, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii pe piața de capital, bani care vor fi utilizați în proporție aproximativ egală, pentru extinderea activității de dezvoltare pentru linia de business “revenue-share” și pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile, care să fie publicate ulterior în regim propriu, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Capitalizarea pieței criptomonedelor a depășit un vârf istoric de 2 trilioane de dolari

Plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi, în condițiile în care a fost înregistrat un grad suprasubscriere de aproape 366%. Societatea a vândut investitorilor 8,8 milioane de acțiuni, la un preț de 0,56 lei/acțiune. Astfel, Firebyte Games a obținut o capitalizare anticipată de 19,7 milioane lei (4 milioane euro).

Firebyte Games a fost înființată în decembrie 2017, de directorul general Ovidiu Stegaru, fiind specializată în dezvoltarea de jocuri pentru dispozitive mobile. Activitatea companiei se desfășoară într-un mediu foarte dinamic și concurențial având în vedere că accesul la piața globală este unul destul de facil. Susținerea financiară a societății a fost realizată de către grupul BRK Financial Group și de Adrian Andrici.

Primul proiect conceput, planificat, organizat și dezvoltat de companie a fost jocul de strategie Castle Siege: War of Legends, a cărui dezvoltare s-a întins pe tot parcursul anului 2018 și în prima parte din 2019.

În decursul celor trei ani de activitate compania a dezvoltat 45 de jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual în cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

Societatea a înregistrat anul trecut venituri de 1,5 milioane lei, ușor sub nivelul din 2019 (1,6 milioane lei), și un profit net de 336.000 de lei, față de 243.000 de lei în 2018. Pe măsură ce va intra în etapa de creștere accelerată, veniturile Firebyte Games sunt estimate să crească de la 11,7 milioane lei în 2021, la 38,6 milioane lei la sfârșitul anului 2025. Profitul net este estimat să avanseze de la 1,3 milioane lei în 2021, la 9,1 milioane lei până la finalul anului 2025.

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane lei, divizat în 35,2 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ acțiune.

La începutul lunii martie, Firebyte Games avea 155 de acționari. Cei mai mari acționari ai societății sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) și iar Adrian Andrici (12,08%).

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat și, totodată, listarea societății pe piața AeRO, în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Firebyte Games în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.