Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală înțelegerile ascunse în războiul din Ucraina: o firmă israeliană de apărare a arme cu intermedierea Poloniei

drona Switchblade drona drone

O firmă israeliană de apărare, fără acordul guvernului, a furnizat Ucrainei sistemele de detectare și neutralizare a dronelor cu medierea Poloniei, relatează marți ziarul The Times of Israel, citând site-ul său subsidiar Zman Yisrael.

Ziarul notează că guvernul israelian se opune furnizării de sisteme defensive-ofensive și avansate Ucrainei din cauza "relației speciale" cu Federația Rusă, limitându-se la trimiterea de căști, veste de protecție și medicamente.

Ministerul israelian al Apărării a explicat că sistemele anti-drone fac parte din categoria tehnologiilor avansate de apărare și, prin urmare, nu sunt supuse vânzării către Kiev.

Potrivit publicației, compania a notificat ministerul apărării că a vândut aceste sisteme Poloniei și nu știa că Varșovia a acționat ca intermediar și a transferat aceste sisteme la Kiev.

Dar o sursă de la firma de apărare a declarat site-ului că sistemele de apărare cu drone au fost vândute prin Polonia pentru a eluda interdicția guvernului de a le furniza Ucrainei.

The Times of Israel scrie că nu are un comentariu din partea Ministerului israelian al Apărării, dar sugerează că "guvernul țării nu părea să fie interesat să perturbe această înțelegere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.