Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiscul american a confiscat criptomonede în valoare de 1,2 miliarde de dolari doar în acest an fiscal

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

De ani de zile guvernul american, stochează și vinde criptomonede, alături de activele obișnuite de la operațiuni criminale de profil înalt.

„Ar putea fi 10 bărci, 12 mașini, iar unul dintre loturi este numărul X de bitcoin care este licitat”, a explicat Jarod Koopman, directorul unității de criminalitate cibernetică a IRS.

Echipa de agenți IRS a lui Koopman nu se potrivește matriței stereotipice. Sunt ofițeri cu arme și ecusoane și care execută mandate de percheziție, arestare și sechestru. De asemenea, aduc înapoi cantități record de criptomonede.

„În anul fiscal 2019, am avut sechestrele criptografice în valoare de aproximativ 700.000 de dolari. În 2020, a fost de până la 137 de milioane de dolari. Și până acum, în 2021, ne situăm la 1,2 miliarde de dolari ”, a declarat Koopman pentru CNBC. Anul fiscal se încheie pe 30 septembrie.

Pe măsură ce criminalitatea cibernetică devine mai rapidă - și înmulțirea jetoanelor digitale împreună cu aceasta - se așteaptă ca veniturile guvernamentale să se umfle și mai mult.

Interviurile cu actualii și foștii agenți și procurori federali sugerează că SUA nu intenționează să renunțe la activitațile de broker cripto. Operațiunea de confiscare și vânzare a criptelor crește atât de repede încât guvernul  a apelat la ajutorul sectorului privat pentru a gestiona stocarea și vânzările tezaurului său de jetoane criptografice, informează CNBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.