Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fitch confirmă ratingul KazMunayGas la BBB minus cu perspectivă stabilă

Islamic Markets
Fitch Ratings
Fitch precizează că ratingul KazMunayGas este cu o treaptă sub cel atribuit acţionarului majoritar, statul Kazahstan, care beneficiază de un rating "BBB " cu perspectivă stabilă, ca urmare a legăturilor dintre compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan şi statul kazah.

Agenţia de evaluare consideră că profilul de credit al KazMunayGas reflectă modelul de business integrat al companiei, producţia sa de hidrocarburi precum şi posibilele riscuri operaţionale care au legătură cu expunerea companiei pe infrastructura rusească pentru exporturile de petrol.

Profilul de business al KazMunayGas este susţinut de o producţie semnificativă de hidrocarburi, 256.000 de barili echivalent petrol pe zi, sau 625.000 de boe/d dacă sunt incluse şi participaţiile la companiile afiliate. Este susţinut de asemenea de integrarea KazMunayGas pe segmentele mai stabile de midstream şi downstream precum şi de statutul de companie naţională de petrol şi gaze.

Factorii care ar putea conduce la o îmbunătăţire a ratingului KazMunayGas sunt o îmbunătăţire a ratingului suveran al Kazahstanului, legături mai puternice între KazMunayGas şi Kazahstan precum şi o îmbunătăţire a profilului de credit al KazMunayGas şi exporturi stabile de petrol prin Rusia sau rutele alternative.

JSC NC KazMunayGas este compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazahstan, cu activităţi de explorare, producţie, rafinare şi transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol şi gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport şi prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.

KazMunayGas este acţionarul majoritar de la KMG International, o companie care deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading pe mai multe pieţe internaţionale. Reţeaua de retail a KMG International cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.