Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fitch modifică ratingul de credit pentru datoria pe termen lung a Băncii Internaţionale de Investiţi, la care Rusia are control majoritar

Islamic Markets
Fitch Ratings

Fitch a modificat ratingul de credit pentru datoria pe termen lung a Băncii Internaţionale de Investiţii, la care Rusia are control majoritar şi care are în derulare o emisiune de obligaţiuni de 500 mil. lei la Bursa de la Bucureşti, de la nivelul BBB la nivelul BB-, cu perspectivă negativă.

Potrivit Ziarului Financiar, ratingul aferent datoriei pe termen scurt a fost modificat de la F2 la B.

Recent, agenţia de evaluare financiară S&P a modificat perspectiva de rating pentru Banca Internaţională de Investiţii de la stabil la negativ, dar a păstrat ratingul în zona A, adică cel recomandat investiţiilor, potrivit Agerpres.

Şapte emisiuni IIB au fost listate la BVB din 2015 încoace (2,2 mld. lei, adică 442 mil. euro la cursul de acum din care 100 mil. euro în derulare). La Moscova au fost listate nouă emisiuni din 2014 încoace (50 miliarde ruble, adică circa 345 mil. euro la cursul de acum), potrivit datelor agregate de ZF.

Din rândul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II din România, patru – NN Pensii, Vital, BCR Pensii şi BRD Pensii –, aveau la septembrie 2021 plasamente în obligaţiuni la Banca Internaţională de Investiţii, de aproximativ 780 mil. lei.

În raportul S&P din 9 martie 2022 se arată că mai mulţi acţionari importanţi ai IIB (printre care şi România cu un pachet de 6%) şi-au anunţat intenţia de a se retrage din acţionariat în urma intervenţiei militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.