Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Benjamin Netanyahu îl dă de gol: Ce părere are premierul Israelului despre protestele împotriva sa

Gali Tibbon/Pool via Reuters
Benjamin Netanyahu

Fiul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că tatăl său 'se amuză' de protestele în creştere împotriva lui şi a guvernului său, potrivit dpa.

'Îl distrează. Adevărul este că asta chiar îi dă putere', a declarat Yair Netanyahu (29 de ani) la postul Israel Airwaves radio, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

'El vede imaginile pe care le vedem cu toţii, cu acei ciudaţi la proteste. Asta îl face să râdă', a spus fiul premierului, referindu-se la costumele purtate de mulţi dintre manifestanţi.

Netanyahu jr. este cunoscut pentru modul său de exprimare fără ocolişuri şi pentru declaraţiile sale controversate.

Un tribunal israelian a ordonat duminică fiului premierului să elimine un tweet cu datele personale ale liderilor protestului, care au denunţat că au fost hărţuiţi de către susţinătorii lui Netanyahu prin telefon după aceea.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

În fiecare sâmbătă în Israel de mai multe săptămâni, după apusul soarelui, se desfăşoară manifestaţii la care participă un număr din ce în ce mai mare de israelieni nemulţumiţi de 'gestionarea inadecvată' de către guvern a celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus şi a impactului economic al pandemiei.

Manifestanţilor cu revendicări economice li s-au alăturat protestatarii politici, care îi cer lui Netanyahu să demisioneze atât timp cât se desfăşoară procesul său pentru corupţie, până când îşi dovedeşte nevinovăţia.

Numeroşi tineri manifestanţi israelieni, care în prezent au puţine şanse să intre pe piaţa muncii după finalizarea studiilor, găsesc modalităţi creative de a protesta, costumându-se, bătând tobe, cântând şi dansând într-o atmosferă asemănătoare Carnavalului.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Sâmbăta trecută, un miting din centrul Ierusalimului a reunit cel puţin 10.000 de protestatari, în timp ce alte mii de persoane au manifestat în alte zone ale ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.