Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Daniel Horodniceanu, angajat la o instanță. Concursul a fost organizat de CSM, unde tatăl candidatului era vicepreședinte

Inquam Photos / Octav Ganea
horodniceanu

Andrei Horodniceanu, fiul lui Daniel Horodniceanu, a obținut o funcție în cadrul sistemului judiciar, în urma unor rezultate slabe la examenul de ocupare a postului. CSM (Consiliul Superior al Magistraturii), unde tatăl lui Andrei Horodniceanu era vicepreședinte, a dat undă verde numirii în funcția de expert juridic unic scoasă la concurs de Tribunalul Iași.

La proba scrisă, Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul 5, cu un punctaj cumulat de 90 de puncte. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a obținut cel mai mic punctaj la interviul oral dintre toți candidații admiși la nivel național, el a obținut postul prin obținerea a 73,66 puncte din 100, scrie dezvaluirea.ro.

Dintre cei 31 de candidați care au concurat pentru funcția de expert juridic la Tribunalul Iași, Andrei Horodniceanu a ajuns pe locul 5, cu un punctaj de 90 de puncte la proba scrisă. Cu toate acestea, prestația sa la interviu i-a asigurat victoria, deși punctajul său a rămas cel mai mic dintre toți candidații angajați la nivel național.

Concursul, desfășurat în perioada 31 martie - 10 aprilie 2023, a avut ca obiectiv ocuparea posturilor vacante de expert judiciar la mai multe instanțe, printre care Curtea de Apel București, Curtea de Apel Bacău, Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Iași, Tribunalul Mehedinți și Tribunalul Vâlcea. Fiecare instanță a avut un singur post de expert juridic disponibil pentru concurs.

Proba interviului a salvat situația

Succesul lui Andrei Horodniceanu a venit în urma prestației sale la interviu, depășind candidații care au obținut între 92 și 96 de puncte la proba scrisă. În ciuda acestui fapt, notele sale la interviu au rămas sensibil mai mici în comparație cu cele obținute de cei care au obținut posturi la alte instanțe, cel mai bine clasat candidat obținând 100 de puncte la Curtea de Apel București.

În prezent, Andrei Horodniceanu câștigă 10.000 de lei pe lună în funcția sa. De remarcat, acesta a intrat la Tribunalul Iași cu doar patru zile înainte de un incident în care au fost implicați tatăl său și doi polițiști, incident care a dus la sesizarea Inspecției Judiciare și trimiterea în judecată disciplinară a fostului șef DIICOT. În final, Daniel Horodniceanu a fost „spălat” de colegii din CSM, iar Inspecția Judiciară a formulat recurs la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.