Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horodniceanu duce tupeul la alt nivel - 'Albit' de colegii din CSM, lansează acuzații calomnioase la adresa polițiștilor pe care a vrut să-i intimideze

captura youtube
horodniceanu

„Eu sunt în măsură să fac orice!”, „Pe mine mă cunoaște toată poliția din județ”, „Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului” - Sunt doar câteva dintre amenințările pe care procurorul Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT, le-a formulat la adresa unor agenți de poliție care l-au oprit în trafic. Horodniceanu, acum vicepreședintele al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost „albit” miercuri propriii colegi în procesul disciplinar deschis după ce a încercat să intimideze polițiștii. Într-o reacție după hotărârea Secției pentru pentru procurori în materie disciplinară a CSM, Horodniceanu insistă că a fost oprit fără motiv de polițiști, că a fost filmat ilegat și tot ilegat înregistrările au fost scurse în presă. Vicele CSM își scuză comportamentul lansând acuzații calomnioase la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic, susținând că aceștia ar fi vrut probabil să obțină foloase necuvenite.

Comunicatul lui Daniel Horodniceanu:

„Urmare a hotărârii pronunțate astăzi de Secția pentru procurori în materie disciplinară, doresc sa fac urmatoarele precizari:.

1. Dețin înregistrarea video a momentului în care autoturismul condus de mine se angajează în depășirea autospecialei politiei cu semnalizarea manevrei cu câteva secunde înainte de a fi oprit de agenții de poliție. Motivul final al opririi mele în trafic, invocat de politiști și preluat de mass-media, a fost că nu am semnalizat depășirea. Înregistrarea video a semnalizării depășirii a fost supusă unei expertize efectuată de un expert de reputație și credibilitate internațională, expertiza concluzionând în sensul celor de mai sus.

2. Înregistrarea video difuzată cu 6 luni în urmă pe numeroase canale media a fost realizată fraudulos (cu dispozitiv personal disimulat în uniformă) de agenții de poliție din cadrul Politiei Rurale Iași și diseminată cu încălcarea legii poliției și legii privind protecția datelor personale. Ceea ce a fost prezentat în spațiul public, însă, este o prelucrare trunchiată și scoasă din contex a incidentului. Contextul la care mă refer și pe care voi încerca în continuare să-l probez fără echivoc, conține indicii cu privire la intentia frauduloasa a celor doi agenți de politie, aflați nu într-o misiune legală, ci într-o acțiune de hărțuire, existând doar două variante în care ar fi procedat astfel. Au renunțat probabil la planul inițial în momentul în care m-au văzut coborând din mașină.

3. Faptul că agenții de poliție intră în misiune de noapte cu Body-worn camera descărcată (a cărei posesie este obligatorie și în legătură cu funcționarea căreia aveau datoria să se asigure la intrarea în serviciu) și opresc autoturisme în trafic sub pretextul, dovedit mincinos, al nesemnalizării manevrei de depășire mă îndreptățește să nu exclud nici o versiune, nici măcar pe cea a tentativei de obținere a unor foloase. Așa cum am comunicat deja, am devenit conștient de indiciile acestei conduite de la bun început. De altfel, acest mod de comportament a generat reacția mea, experiența mea trebuind să fie suficientă pentru a nu da curs nici unei provocări. Cercetarile în curs vor elucida, sper, dacă am fost sau nu în eroare.

Conducătorii auto, indiferent cine sunt ca statut social sau profesional, trebuie sa aibă încredere în Politia Română, dar pentru ca încrederea să existe în mod real, este necesar ca interventia autorității să fie întotdeauna conformă cu legea si proporțională cu fapta.

Hotărârea Secției pentru procurori nu este definitivă. După rămânerea definitivă a hotărârii voi oferi toate detaliile necesare susținerii celor mai sus afirmate.”

Hotărârea Secției pentru procurori a CSM (din care face parte și Horodniceanu):

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins marţi acţiunea disciplinară iniţiată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreşedibnte CSM, în urma dialogului purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.

„Respinge acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, cercetat sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art 271 lit. a) şi lit. m) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de către pârâtul procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, ca fiind inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al ICCJ”, se arată în decizia Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM

În luna mai, au apărut în spaţiul public imagini în care, oprit în trafi de poliţiştii ieşeni, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

În 27 iunie, Inspecţia Judiciară a stabilit că, în cazul vicepreşedintelui CSM Daniel Hordniceanu, acuzat că a avut un comportament inadecvat când a fost oprit in trafic de poliţişti, este vorba despre încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii şi folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil, decizia finală revenind Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.