Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul unui fost greu din FSB, numit de Vladimir Putin într-o instituție cheie: cine este Anton Gherasimov și ce rol joacă el în structura de putere

cnn.com
putin sah

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Anton Gherasimov în funcția de șef adjunct al Ministerului Situațiilor de Urgență. Decretul în acest sens a fost publicat pe portalul de informații juridice.

"Numiți-l pe Gherasimov Anton Andreevici viceministru al Federației Ruse pentru Apărare Civilă, Situații de Urgență și Eliminarea Consecințelor Dezastrelor Naturale", se arată în decret.

Potrivit TASS, Gerasimov va fi responsabil pentru tehnologiile digitale și digitalizarea Ministerului Situațiilor de Urgență. El a fost numit să-l înlocuiască pe Viktor Nichiporciuk, care a fost anterior demis din această funcție.

Potrivit publicației RBC, Gherasimov este fiul fostului șef al Centrului de Securitate Informațională al FSB, Andrei Gherasimov, care s-a pensionat în 2017.

Până în 2015, Gerasimov Jr. a lucrat ca șef adjunct al Departamentului de Securitate a Informațiilor de la Universitatea Tehnică de Stat Bauman din Moscova și a fost co-fondator al companiei Lintechno, care a dezvoltat instrumente de securitate a informațiilor. După aceea, a fost numit viceministru al administrației publice, tehnologiei informației și comunicațiilor din regiunea Moscovei.

Recent, a scris RBC, Gerasimov a fost directorul general al companiei "Aikumen - Information Business Systems", care face parte din grupul de companii Rostelecom. Compania este implicată în dezvoltarea de tehnologii pentru colectarea, stocarea și prelucrarea informațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.