Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flash-mob la DIICOT după clasarea dosarului '10 August' / GALERIE FOTO

Inquam Photos / George Calin
flash mob diicot

Mai mulți oameni au protestat miercuri în fața sediului DIICOT într-un flash mob după ce procurorii au clasat dosarul „10 August”.

Procurorii DIICOT au anunțat, săptămâna trecută, clasarea parțială a dosarului privind violențele jandarmilor împotriva protestatarilor de la 10 august și declinarea unei părți din anchetă către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei. Șefii jandarmilor, CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN au scăpat de dosar, potrivit comunicatului instituției conduse de Giorgiana Hosu.

Procurorii au clasat și dosarul privind o presupusă tentativă de lovitură de stat (acuzația venită dinspre PSD), dar și clasarea dosarului legat de comportamentul șefilor Jandarmeriei în timpul protestului, când zeci de participanți au fost bătuți. Astfel, au scăpat de anchetă Ionuț Sindile, Sebastian Cucoș, Laurențiu Cazan și Dan Mihai Chirică, șefii jandarmeriei și poliției.

În justificarea acestei decizii, procurorii au susținut că misiunea a fost condusă aproape exclusiv de către Laurențiu Cazan, la momentul respectiv șeful Jandarmeriei București. Procurorii DIICOT explică decizia de clasare a acuzațiilor la adresa acestuia prin faptul că intervenția în forță ar fi fost graduală și justificată de degenerarea situației.

În plus, procurorii de la Direcția pentru Combaterea Crimei Organizate îi acuză pe procurorii militari care i-au pus sub învinuire pe Cazan, Sindile și Cucoș că au mințit în actul de acuzare a acestora.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.