Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flashmob cu măști medicale în fața Primăriei Capitalei, împotriva poluării

http://www.green-report.ro
mașini, noxe, poluare

Aproximativ 30 de bucureșteni au organizat, miercuri, în fața Primăriei Capitalei, un flashmob, ei plimbându-se pe trotuarele Primăriei cu măști medicale, în semn de protest față de aerul poluat din Capitală. Protestatarii spun că foarte mulți copii se îmbolnăvesc din această cauză informează mediafax.

„Noi suntem un grup de cetățeni din zona Kiseleff și după cum știți, această zonă este o insulă într-o mare de mașini. În zona noastră, incidența bolilor respiratorii este foarte mare și în special copiii sunt cei mai afecați, care sunt foarte des diagnosticați cu astm bronșic sau sinuzite. Am hotătrât că, neavând un trotuar decent pe care să mergem, inclusiv cu cărucioare, neavând nimic din ce este transportul alternativ, iar calitata aerului este deplorabilă, am făcut acest protest. Vrem să transmitem că suntem bolnavi din cuaza aerului poluat”, a declarat Claudia Florescu, președinte Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei a transmis, miercuri, un comunicat prin care expune măsurile luate pentru calitatea aerului.

„Pentru îmbunătățirea calității aerului în București actuala administrație a Primăriei Capitalei a luat măsuri concrete în mai multe domenii: modernizarea transportului public; încurajarea mjloacelor de transport alternative; recuperarea spațiilor verzi (ex: s-au alocat fondurile bugetare necesare recuperării parcului Verdi); ample controale care vizează disciplină în construcții, eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri, igienizarea terenurilor virane etc. (până în luna septembrie 2018, Poliția Locală a efectuat peste 500 de controale pe șantiere și au aplicat 391 de sancțiuni în valoare totală de peste 720.000 de lei)”, spun reprezentanții PMB.

De asemenea, în comunicatul PMB se mai menționează programul „Rabla București”, prin care Primăria acordă o primă de 9.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.