Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flashmob de susținere a jurnalistei Emilia Șercan, în protestul său împotriva clasării dosarului de 'kompromat' (FOTO)

Inquam Photos / Octav Ganea
emilia sercan

Într-o demonstrație de solidaritate, zeci de persoane s-au adunat luni în fața Parchetului General pentru a fi alături de jurnalista Emilia Șercan, care protestează de mai bine de două săptămâni împotriva închiderii dosarului său cu materiale compromițătoare, cunoscut sub numele de "kompromat".

Cazul, închis în noiembrie, s-a aflat în epicentrul unei controverse tot mai mari, după ce Șercan a acuzat autoritățile statului că au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva ei. Acest lucru a survenit în urma dezvăluirii de către ea a unui presupus plagiat în teza premierului Nicolae Ciucă, urmată de ceea ce ea susține că au fost încercări de mușamalizare a problemei.

Într-un articol publicat în PressOne, Șercan a detaliat amenințările, defăimarea și intimidarea cu care s-ar fi confruntat. Ea a citat primirea de amenințări din partea unor persoane neidentificate, inclusiv un mesaj prin intermediul Facebook Messenger care conținea fotografii private făcute cu două decenii în urmă, despre care a afirmat că au fost obținute în mod ilicit de pe un dispozitiv electronic.

În timpul protestului său, Șercan a declarat că a trimis poliției o captură de ecran a mesajului incriminator de pe Facebook. La scurt timp după aceea, această comunicare către forțele de ordine a apărut pe un site web cu sediul în Republica Moldova.

Șercan a contestat închiderea cazului, afirmând că ancheta a fost viciată, cu etape cruciale ale investigației fie ignorate, fie gestionate greșit, favorizând în mod constant acuzatul și aparent concepute pentru a îngropa adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.